Prostějov hrál hned ze začátku utkání přesilovku, ale ta se mu vůbec nevydařila. Celková hra hostů působila nervózně a zakřiknutě, a proto přišla první vážnější šance až 
s hole opavského Vlašánka. Tentokrát byl úspěšnější brankář Vrba. Za tři minuty ale jeho výkon na Slezan nestačil. Kukolovo nahození Vrba neudržel a Měch dokázal vypadnutý puk uklidit do brány. Domácí začali hrát o poznání klidněji narozdíl od Prostějova, tomu se nedařilo kombinačně. Útok hostů byl poměrně bezzubí, a proto se odcházelo do šaten za stavu 1:0 pro Opavu.

Do druhé části naskočili hosté lépe. Hned z kraje ohrozil Šafránkovu bránu prostějovský kapitán Duba, ale první gólová radost pro hosty přišla až ve dvacáté čtvrté minutě. 
Po sérii odrazů před opavskou brankou se kotouč dostal k holi Roberta Jedličky, který puk přizvedl nad beton Šafránka. Ale i přes vyrovnání zůstalo tempo hry pomalé a nikdo se moc netlačil do útoku. Až osmatřicátá minuta přinesla nebezpečné střely na obou stranách. Nejprve pálil Handl těsně mimo opavskou bránu 
a záhy na to prověřil Galvas Vrbovu pozornost, ale to bylo 
z druhé třetiny vše.

Třetí dvacetiminutovka začala za vyrovnaného stavu 1:1. Jestřábi hráli v šesti lidech 
a museli poslat jednoho hráče na trestnou lavici. Přesilové hry využili domácí. Josef Tichý poslal před branku přihrávku na Lukáše Černého, který puk bez přípravy poslal přesně na hůl Bohumila Hermana, který poslal Opavu znovu do vedení. Prostějov se dokázal prosadit až pět minut před koncem. Jestřábi proměnili dvojnásobnou početní výhodu. Jan Kolibár vypálil na Šafránka, ten jeho střelu vyrazil jen před sebe, kde už číhal připravený David Zachar a se štěstím doklepl kotouč do poloprázdné branky. Pět minut před koncem bylo opět srovnáno.

Zápas pokračoval prodloužením. V něm se dařilo lépe hostům a svým druhým gólem rozhodl David Zachar. Ten objel opavskou branku a poslal kotouč pod betonem Šafránka. Prostějov tedy dokázal již podruhé v této sezoně zvítězit nad Opavou.

„Do utkání jsme vstoupili opravdu špatně. Hráli jsme zakřiknutě. Ve druhé třetině jsme si začali konečně víc dovolovat, což přineslo vyrovnání, ale bohužel jsme hned na začátku třetí části inkasovali po zbytečném oslabení. Ale nakonec se nám podařilo se štěstím srovnat a v následném prodloužení vyhrát," líčil průběh souboje kouč Petr Zachar.

HC SLEZAN OPAVA – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 2:3 (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Měch (Kukol, Herman), 46. Herman (Černý, Tichý) – 25. Jedlička (Handl, Novosad), 56. Zachar (Kolibár), 62. Zachar (Kolibár). Rozhodčí: Czubaj – Barteček, Moravec.

HC Slezan Opava: Šafránek – Vrabel, Galvas, Tichý, Tůma, Kukol, Bednárek – Mlýnek, Džemla, Měch, Herman, Vítek, Polok, Vlašánek, Pavelek, Wolf, L. Černý, Baďura, Chalupa. Trenér: Karel Suchánek.

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba – Jedlička, Kolibár, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes, Kaluža – Handl, Novosad, Duba, M. Černý, Šebek, Zachar, Kryl, Kovařík, Popelka. Trenér: Petr Zachar.

TABULKA

TABULKA