Nadaný obránce bude jako jediný český hokejista osobně přítomen vstupnímu draftu NHL. „Už se moc těším, i když nevím, co od toho přesně očekávat. Nemám představu, kdo by si mě mohl vzít. Hovořil jsem s mnoha kluby, ale na základě toho konečný zájem těžko odhadnete,“ říká český reprezentant pro oficiální web Českého svazu ledního hokeje.

Výstroj si Kundrátek vzal do Přerova proto, aby hned po draftu mohl odjet do Rokycan na úvodní letní kemp reprezentační dvacítky. Nadcházející dny budou pro šikovného beka hodně hektické. „Ale určitě to zvládnu. Ve čtvrtek odlétáme s mým agentem Josefem Machalou do Frankfurtu, poté míříme do Ottawy, kde draft v pátek večer vypukne,“ konstatuje bývalý hráč Prostějova.

Za Kundrátkem se skauti ještě vydali o minulém víkendu. „Měl jsem nějaké schůzky tady u nás, myslím, že už na mě nic takového v Kanadě nečeká. Ale uvidíme, program detailně neznám,“ říká. Do zavazadla si především zabalí společenský oblek, aby patřičně reprezentoval. Dobře ví, že bude také potřebovat hodně trpělivosti. „Jsem připraven, na tribuně mohu sedět dost dlouho. Odhady se různí, člověk si musí počkat až na samotný výběr. Asi to budou nervy,“ odhaduje.