V desáté minutě přišel první gól. Kocián střelu nejprve vyrazil, puk se však dostal ke Sluštíkovi, který našel Rychtera. Ten nekompromisně skóroval. Do konce první části si sice Jestřábi vytvořili několik slibných příležitostí, žádnou však nepřetavili v drahocenný gól. Po prvních dvaceti minutách favorit prohrával 1:0.

Druhou třetinu zahájili Hanáci jen ve čtyřech. Frýdecký Podešva však už po půl minutě také zamířil na trestnou lavici. Hra se prvních pět minut dost kouskovala, ale poté přišla prostějovská radost. Dlouhé dobývaní frýdecké svatyně ukončil Tomáš Sršeň. O tři minuty později poslal hostující celek do vedení Filip Švaříček. Stránský ale brzy srovnal na 2:2.

Přestřelku pak ukončil prostějovský útočník Martin Belay, který dotlačil do brány Kučerovu střelu. Do konce druhé části už Chvostek nic do brány nepustil.

Domácí hráči chtěli na začátku třetí dvacetiminutovky srovnat a také si vytvořili patřičný tlak. Ten však kýžené ovoce nepřinesl. Naopak Prostějov odskočil na 4:2. Čtvrtá trefa přišla opět z dorážky, tentokrát z hole Roberta Jedličky. Frýdečtí však nesložili zbraně a dál se snažili o nemožné, a to se jim také podařilo.

Nejprve Michal Krutil využil tlaku domácího týmu po přesilovce a snížil na 4:3. 
O minutu později Gogolka srovnal na 4:4. Stejný hráč mohl vzápětí přidat další gól, ale puk nakonec skončil 
v ochranné síti. Deset minut před koncem řádné hrací doby se začínalo od znova. Hostující celek nepanikařil a snažil se utkání dovést do vítězného konce. Juraj Jurík dotlačil puk i s gólmanem Chvostkem do branky a znovu poslal Hanáky do vedení. Frýdecký brankář vzápětí dostal trest a na jeho místo nastoupil Kubáň. Tomu však neprůstřelnost dlouho nevydržela. Michal Černý zvýšil na 6:4. Domácí ale znovu srovnali. Stránský snížil na rozdíl jediné branky, tu při power play dal Milan Ovšák.

Prodloužení ovlivnil frýdecký Slovák, který dostal dvouminutový trest. Domácí však oslabení ustáli a v závěru měli sami možnost přesilovky. Antončík nedovoleně bránil. O minutu později šel na trestnou lavici i Kolibár. Tuto nabídku Frýdek už využil a díky Stránského gólu zápas ukončil. Série je srovnána na 1:1.

„Co k tomu říct? Domácí dali do zápasu větší srdíčko, hlavně v závěru. My jsme se toho polekali," řekl po skončení utkání zklamaný prostějovský lodivod Petr Zachar a smutně dodal: „Po dvou třetinách jsme měli vyhrát. I v závěru jsme vedli o dvě branky, ale vše jsme trestuhodně zahodili."

HC FRÝDEK –MÍSTEK – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 7:6 (1:0, 1:3, 4:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Richter (O.Sluštík), 32. Stránský (Gogolka), 49. Krutil, 50. Gogolka (Samiec), 59. Stránský (Ovšák, Samiec), 60. Ovšák (Richter) – 27. Sršeň (Malý), 30. Švaříček (Venkrbec, Stejskal), 34. Belay (Kučera, Antončík), 47. Jedlička (Sršeň, Černý), 55. Jurík, 58. Černý (Stejskal). Rozhodčí: Koliba, Šutara, Ganger, Moravec. Vyloučení: 13:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Stav série: 1:1.

HC Frýdek-Místek: Chvostek (55.Kubáň), Podešva, Krutil, Ovšák, Gajda, Čintala,Samiec, Kopún, Gogolka, Stránský, Slovák, Mach, Mamula, O.Sluštík, J.Sluštík, Hamhalter, Richter. Trenér: Radim Nečas.

LHK Jestřábi Prostějov: Kocián, Rozum, Švaříček, Knesl, Polák, Kolibár, Malý, Nedbálek, Jedlička, Stejskal, Antončík, Luňák, Kučera, Černý, Venkrbec, Duba, Šebek, Indra, Belay, Coufal, Jurík, Sršeň. Trenér: Petr Zachar.