„Kubovi jsme neuplatnili opci. Rozhodovali jsme se mezi pokračováním Kuby nebo větším zařazením Vojty Augustina. Jsou to herně i parametrově podobní hráči. U Vojty vidíme větší potenciál při budování týmu do budoucna," řekl pro klubový web sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

„Musím přiznat, že jsem z odchodu zklamaný. Štve mě to," krčil rameny smutný nyní už exprostějovský útočník.

V Prostějově si Jakub Čuřík připsal ve čtyřiceti zápasech základní části sedm branek a jedenáct asistencí. V play-off se mu ale nevedlo a bodově vyšel na prázdno.

„Do Prostějova jsem šel s tím, že to bude delší angažmá a taky, že si víc zahraji. Bohužel přišlo zranění, které nakonec ovlivnilo celou sezonu. Osobně jsem čekal, že předvedu víc," smutnil rychlý forward.

On sám je známý tím, že kromě ledního hokeje se přes léto věnuje in-line hokeji.

„No jak to bude letos ještě nevím. Není to na sto procent, ale asi si ještě zahraju," usmál se Jakub Čuřík.

Jak to bude dál s ledním hokejem, to je zatím ve hvězdách.

„Těžko říct, je mi třicet, takže bych si rád ještě zahrál. Na druhou stranu musím přiznat, že momentálně hledám motivaci pro hokej. Počkám a uvidím, co a jak bude. Hodně klubů ještě hraje a neřeší složení na příští sezonu. Všechno ukáže čas," řekl zklamaný Jakub Čuřík.

Ve hře je i konec hokejové kariéry nadaného útočníka.

„Navíc mám i nabídku na civilní zaměstnání. Uvidíme, co bude. Je to tak padesát na padesát. Ale pořád doufám, že mám v hokeji ještě něco před sebou," přeje Jakub Čuřík.