„Mám se zúčastnit přípravy, takže v pondělí budu tady. Uvidíme, co bude dál," oznámil pokračování ve své dlouholeté kariéře Černý a zdůraznil, že o první ligu opravdu stojí: „Budu se pokoušet udržet se v týmu. Dostal jsem novou chuť do hokeje. Chci dokázat sám sobě, že na první ligu stále mám."

Těsně před zahájením přípravy však zastihla „Benzína" jak se Michalu Černému říká špatná zpráva. Jeho dlouholetý spoluhráč David Šebek u Jestřábů končí.

„Já myslím, že jsme si spolu za poslední tři sezony rozuměli. Věděli jsme o sobě a hráli jsme skoro naslepo. Jeho odchod mě mrzí, ale bohužel takový je hokejový život. Já to neovlivním, i když bych byl rád, kdyby tady zůstal," přiznal Černý.

Na gauči se neválí

On sám se už začal připravovat na nadcházející sezonu. Dovolenou v posledních dnech rozhodně netrávil doma na gauči.

„Dovolená prakticky žádná nebyla. Skončili jsme pozdě a hned začínáme. Oslavy se trošku protáhly, takže teď jsem měl týden odpočinku. Samozřejmě jsem neseděl doma, ale chodil jsem na tenis, florbal nebo kolo," popisoval své volno Michal Černý.

Čeká kvalitní přípravu

Příprava Jestřábů bude dlouhá. Začne toto pondělí a s výjimkou jednoho týdne volna bude pokračovat až do začátku sezony.

„Vůbec nikdo neví, co nás čeká. Uvidíme co nám řeknou v pondělí. Myslím si, že to bude hodně náročné. Uvidíme a necháme se překvapit," usmíval se Černý a připomněl: „První liga je trošičku o něčem jiném, takže fyzička musí být větší. Budeme se snažit potrénovat, co nejvíc. Naši trenéři vědí, co, kdo a jak potřebuje. Bude to kvalitní příprava."

Tým nově povede duo Sršeň Zachar. Michal Černý již pod touto dvojicí jednou hrál.

„Všichni jsme viděli, jak kouč Sršeň zvedl Porubu. Mančaft hrál výborně, tak doufám, že to přenese i sem. S trenérem Zacharem už spolu dělali a klapalo to," pochvaloval si prostějovský veterán.

Těší se na souboj s Čuříkem

V nadcházející sezoně čeká Jestřáby zajímavá soutěž. Mezi soupeři budou zvučná jména jako Kladno či České Budějovice. Michal Černý se však těší na někoho jiného.

„No, těšil jsem se na Olomouc, ale ta nám postoupila. Takže teď asi na Třebíč, protože tam hraje Kuba Čuřík. Budu rád, když si proti němu ještě zahraji," odůvodnil svůj výběr.

Černý si letos užil postup i jeho oslavy. Sám má v kariéře několik velkých úspěchů, tím největším je výhra v extralize s Olomoucí v roce 1994. Postup Prostějova do první ligy však řadí hned za olomoucký triumf a se smíchem dodává: „Vypadá to tak, že jsem musel čekat na další pořádný úspěch celých dvacet let."