„Bruslařsky je brácha pendolino a já jsem rychlostně vlak mezi Olomoucí a Prostějovem. Od malička se známe a víme co od sebe čekat. Navíc se o hokeji bavíme. Neřekl bych, že jsme sehraní, protože hrajeme spolu poprvé, ale víme o sobě a jsme propojeni," popisuje bratrskou spolupráci Václav Meidl.

Václave, vám se v sobotu podařilo odskočit Havlíčkovu Brodu na pět bodů. Jaký byl pro vás zápas s Mostem?

Zápas byl ze začátku hrozný. Neplnili jsme to, co jsme si řekli. Pak jsme dali gól, a to nás nabudilo. Utkání jsme už potom měli pod kontrolou.

Rozdíl mezi první a druhou třetinou byl obrovský. Co jste si v šatně řekli?

Řekli jsme si, že musíme všechno změnit. První třetina byla opravdu hrozná. Mančafty jako Most a potom ve středu doma Ústí musíme porazit. Tam není žádná alternativa. Doma musíme sbírat tři body. Tlak je na nás velký a někdo mohl být zkraje zápasu nervózní. Hrajeme o hodně. Naštěstí jsme se probrali a zvítězili.

Zápas by se dal popsat slovy „Já na bráchu, brácha na mě". Jak se vám hraje s Radkem?

My jsme si herně podobní. Bruslařsky je brácha pendolino a já jsem rychlostně vlak mezi Olomoucí a Prostějovem. Od malička se známe a víme co od sebe čekat. Navíc se o hokeji bavíme. Neřekl bych, že jsme sehraní, protože hrajeme spolu poprvé, ale víme o sobě a jsme propojeni. Teď nám to zafungovalo a snad to bude pokračovat dál.

Pod trenérem Čechem se vám doma daří. Budete hlavně sázet na domácí zápasy?

Vždycky když se vymění trenér, tak přijde nový impuls. Kouč donesl nějaké nové věci. Někdy to mančaftu pomůže a někdy ne. Nám se to zatím vyplácí.

Změnila se především vaše obranná hra. Klade kouč Čech větší důraz na defenzivu?

Řekli jsme si s příchodem pana trenéra nějaké věci týkající se obrany, a co musíme bezpodmínečně zlepšit. Hrajeme nyní jinak a funguje to. Šimboch nás pak drží. Dobré mužstvo potřebuje výborného gólmana a Jurajovi to teď jde. Jen tak dál.

Prostějov čeká po základní části sezony play out. S čím do něj půjdete?

To teď neřeším. Snažíme se nabrat, co nejvíc bodů v základní části, abychom potom měli výhodu nad Havlíčkovým Brodem. Až pak přijde play out, tak se o něm můžeme bavit.

Vašim největším sokem je Havlíčkův Brod. Jeho hra se však také zlepšila a až do soboty kopíroval vaše výsledky. Co říkáte na něj?

Havlíčkův Brod se taky zvedá. Vyměnili trenéra a já pana Jeřábka znám, taky má dobré věci do obrany a klukům to očividně vštípil. Konec soutěže nebude pro nás nic jednoduchého. Když tu hráli naposledy, tak jsme je porazili 5:1, ale herně na tom byli líp než na začátku sezony. To si s námi i Havlíčkovým Brodem dělaly týmy ze špičky tabulky, co chtěly. Teď už se jim herně dokážeme postavit, příkladem je Kladno. Obě dvě mužstva nyní ví, o co hrají.

V posledních třech domácích zápasech se zaplnilo hlediště fanoušky. Jak je jejich přítomnost pro vás důležitá?

Určitě bych chtěl fanouškům poděkovat za podporu. Když se doma hraje pod takovými fanoušky, tak mančaft je nahecovaný a hraje se lépe, než když diváci mlčí. Chtěl bych je poprosit, ať chodí dál. My jsme jim za to vděční a odvděčíme se jim tím, že ligu udržíme. Prostějov do první ligy patří, město i fanoušci si to zaslouží. Co si budeme povídat, ta druhá liga není profesionální soutěží.