Jako správný Argentinec teď i Paulizzi v kladenském bytě, který obývá se spoluhráčem z Chile Stefano Contrerasem, sleduje mistrovství světa v Kataru a mačká pěsti své rodné zemi.

„Argentina je favoritem, 36 zápasů neprohrála. Navíc má skvělého Messiho, který je na posledním šampionátu a chce titul,“ hlásil Paulizzi ještě před šokující úvodní prohrou modrobílých se Saudskou Arábií.

Holger Handschick, stoper Hrádku nad Nisou
Fotbal je doma všude. Věřím Francii, nám chybí útočník, ví německý stoper Hrádku

Paulizzi byl nervózní už před startem katarského svátku fotbalu, sleduje mistrovství poctivě každé čtyři roky, pěkně v klidu, u televize. I jeho se ale dotkly věci kolem, hlavně termín pořádání.

„Všechno se mění, a tohle mistrovství světa má spoustu kontroverzí a věcí, s nimiž nesouhlasím. Já věřím, že mistrovství světa se musí konat na nejlepším místě s nejlepšími podmínkami pro týmy a pro lidi, kteří musí vynaložit velké úsilí, aby se podívali do jejich země,“ tvrdí dvaadvacetiletý záložník se šikovnými nohama.

Zdroj: Deník

Kromě Argentiny vidí favority zejména v Brazílii a silných evropských týmech. Na podzim sledoval párkrát i ten český, ale hra mu přišla moc těžkopádná a nervózní. „Naopak náš tým hraje podle mne velmi dobře. Máme trenéra, který z hráčů dostane nejlepší výkony. My ostatní vidíme, že celý tým touží vyhrát pohár pro zemi, která to velmi potřebuje.“

Tunisan Fraj Boudabouza (vpravo)
Tunisan hraje prales v Česku. Fotbalový šampionát hltá na arabských kanálech

Zatím sen o triumfu žije - navíc díky výhře nad Polskem si parta kolem Messiho zajistila lepšího soupeře pro osmifinále (Austrálii).

Ale zpět do Česka. Paulizzi je tu už pět měsíců, zvyká si. Hostouňský Sokol, účastník ČFL, ho prý přivítal dobře, z toho má velkou radost. „Celkově se mi v Čechách moc líbí. Je tady klid a bydlení je zde velmi bezpečné,“ oceňuje.

Učí se i základům češtiny a začal fotbalovými výrazy, aby se mezi spoluhráči na hřišti neztrácel. „Ale s češtinou mě čeká ještě hodně práce. Příští rok chci začít studovat a naučit se mluvit mnohem víc. Hostouň je fajn klub s velkou touhou po růstu a na tom pracujeme. Až se zadaptuji úplně, půjde i moje výkonnost nahoru,“ je přesvědčen Tadeo Paulizzi.

Chválí ho také trenér Hostouně Dominik Rodinger, podle něhož má Tadeo velký potenciál. „Myslím, že na jaře po prvním aklimatizačním půlroce ještě víc otevře své fotbalové možnosti. Hraje týmově, a nebojí se. Hraje tak, jak ho to naučili v jeho rodné krajině, tedy bez zábran či nervozity,“ uzavřel Rodinger povídání o chlapíkovi ze země Maradony, Messiho či Kempese.

Michael Richard James Houdek (vpravo) v dresu SK Slaný
Klokan doskákal do Hostouně. Houdek přeje v Kataru svojí Austrálii i Němcům