Trenér nyní po třech prohrách zvažuje svůj odchod od týmu.

Zápas začal pro domácí přímo katastrofálně. Už v deváté minutě zahrávali hosté trestné střílení. Ve skrumáži před brankářem Pitákem se hlavou o míč otřel Cigánek a poslal Nový Jičín do vedení.

Navíc domácí přišli i o gólmana, který si ze střetu odnesl otřes mozku.

Do branky tak naskočil Nejezchleb. Ale ani mu nevydržela neprůstřelnost dlouho.

Po pěti minutách zvýšil na 2:0 Lokša. Hra se poté uklidnila, ale Určice si vyloženou šanci vypracovat nedokázaly.

Až v pětatřicáté minutě ohrozil Leskovjana v novojičínské brance Svozil, ale brankář hostů byl připraven. První půle tak skončila výhrou Nového Jičína 2:0.

„Od začátku jsme chtěli hrát na brejky, což se nám podařilo. Dali jsme dva rychlé góly a to podle mne bylo rozhodující," usmíval se trenér Nového Jičína Alois Holub.

Po změně stran se v Určicích prudce rozpršelo a déšť doprovázely také blesky. Hosté však hned v první minutě prozkoušeli Nejezchleba. Molnár mířil nad a Lokša těsně mimo.

V padesáté sedmé minutě pak utekl domácím obráncům Rybařík. Jeho střelu Nejezchleb vyrazil, ale pouze ke Kalichovi, který se nemýlil.

O dvě minuty později pak Určice dorazil Lokša, který si nejprve položil domácího gólmana a poté z velkého úhlu zvýšil na 4:0. Kučerovým svěřencům se vůbec neda

Los v útoku byl absolutně bezzubý. Nejblíže gólu byl Zbožínek, ale nastřelil jen břevno. Na druhé straně pak vyrazil Nejezchleb Hejdůškovu šanci.

Čest domácích nakonec přece jen zachránil Walter. Ten v pádu Leskovjana prostřelil a stanovil konečný stav zápasu na 1:4.

„Poprvé jsme hráli na jednoho útočníka a vyplatilo se nám to. Byla to doplňovaná zezadu. O výsledku rozhodl rychlý gól na 3:0. Pro nás je to velice důležitá výhra, potřebovali jsme se chytnout," oddychl si lodivod hostů.

„Nový Jičín byl lepší a zaslouženě vyhrál," konstatoval po utkání trenér Určic Evžen Kučera a přiznal: „Nevím, co se stalo. Připravovali jsme se, věděli jsme, co nás čeká. Neustále mluvíme, ale když vlezeme na hřiště, přestaneme mluvit. Soupeř hraje o body a my o přátelák."

Zklamaný kouč Kučera také přiznal, že vážně přemýšlí o své rezignaci:

„Nyní si musím v hlavě probrat, co bude nebo nebude pro Určice nejlepší. Zvažuji, že rezignuji, protože mužstvo potřebuje nějaký impuls. Já momentálně nejsem schopný mu ho dát. Tým je kvalitní, což jsme potvrdili s Hranicemi i s Lískovcem. Nyní si musím vše promyslet a během dneška to proberu s výborem."

SOKOL URČICE – FK NOVÝ JIČÍN 1:4 (0:2)

Branky: 9. Cigánek, 16. a 59. Lokša, 57.Kalich – 86. Walter. Rozhodčí: Miko – Možíš, Štipčák. ŽK: Los, Svozil – Rybařík. Diváků: 148.

Určice: Piták (9. Nejezchleb) – Javořík, Skopalík, Zbožínek, Walter – Hochman (52. Novák), Vaněk, Svozil, Bokůvka – Los (68. Machynek), Haluza. Trenér: Evžen Kučera.

Nový Jičín: Leskovjan – Hejdůšek, Malina, Kiss, Švec – Kalich (74. Neumann), Rybařík (86. Smolarčík), Molnár, Plešek (82. Urbanovský) – Lokša. Trenér: Alois Holub.