Hrdinou sobotního duelu byl záložník Lukáš Zelenka, který se trefil hned dvakrát. Svůj první gól vsítil do líšeňské brány už v deváté minutě. Koudelka našel ve velkém vápně osamoceného Zelenku a ten nekompromisně prostřelil gólmana Veselého. O tři minuty později prověřil Bureše Lisický, ale strážce hanácké svatyně byl připraven. Ve dvacáté minutě přišel další velký okamžik Lukáše Zelenky. Tentokrát si jej našel Josef Pančochář a volný Zelenka bez sebemenších problému zvýšil na 2:0. Ještě v první půlce mohl exligový matador zkompletovat hattrick, ale v další vyloženě šanci mířil mimo.

„Prvních třicet minut jsme hráli velice dobře a zaslouženě jsme vedli 2:0. Navíc Zelenka mohl vstřelit třetí branku. První půlka se nám povedla a myslím si, že jsme mohli v klidu celý duel rozhodnout," pochvaloval si spokojený kouč Prostějova František Jura.

Po změně stran se situace na hřišti uklidnila. Ani jeden tým se příliš nehrnul do útoku. Takže diváci viděli hlavně střídání. Brankář Bureš si několikrát sáhl na balon, ale čisté konto si dokázal pohlídat. Duel tak v poklidném tempu pomalu mířil k svému konci. V samotném závěru si přišel na své i Karel Kroupa. Jan Šteigl našel dlouhým nákopem volného Kroupu, který tak navázal na své střelecké úspěchy z kraje sezony. Svěřenci Františka Jury se tak mohou těšit z další tříbodové výhry.

„V druhé polovině nás soupeř asi deset minut přehrával, ale to bylo vše. Myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili. Momentálně jsme první a moc si to užíváme," usmíval se František Jura.

Prostějovskému trenérovi udělal radost také Karel Kroupa, který se opět trefil: „Za to jsme moc rádi. Branka sice přišla až v devadesáté minutě, ale je jen dobře, že to tam zase Karlovi spadlo. Celkově jsem moc spokojený," přiznal Jura.

SK Líšeň – 1. SK Prostějov 0:3 (0:2)

Branky: 9. Zelenka, 20. Zelenka, 90. Kroupa. Rozhodčí: Nováček – Hájek, Černý. Karty: Koudelka a Kroupa (oba Prostějov). Diváci: 310.

1. SK Prostějov: Bureš – Rus, Zatloukal, Hloch, Hirsch – Koudelka (77. Šteigl), Zelenka (87. Soušek), Fládr, Pančochář – Machálek (90. Langer), Kroupa. Trenér: František Jura.

SK Líšeň: Veselý – Keresteš, Buchta, Čampa (81. Vejmelek), Široký (46. Matoušek), Dostálek, Krška, Sedlák, Lisický, Fall, Slančík (65. Bohuslav). Trenér: Bohumil Smrček.