Hanáci do utkání vstoupili poněkud rozpačitě, na aktivního soupeře dlouho nedokázali najít recept a dostali se pod tlak. Ten ale po úvodní čtvrthodině hry opadl a hra se začala vyrovnávat. „V první půlce hrála Bystrc velmi dobře. Bylo to hodně vyrovnané, oba týmy měly dvě větší šance,“ komentoval trenér Prostějova František Jura.

Toho trápila zejména špatná ofenzivní fáze.

„Vázla nám souhra zálohy s útokem, měli jsme málo pohybu. Nebyl jsem úplně spokojený,“ přiznal. Po přestávce poslal do hry pětici čerstvých hráčů a otěže zápasu převzal 1. FK.

„Obě mužstva hodně prostřídala, ale přišlo mi, že naši hráči, kteří šli na hřiště, byli hladovější po výhře,“ chválil Jura. „Byl to klasický druhý poločas, hodně otevřený, hrálo se nahoru dolů. Díky tomu jsme se pak dokázali prosadit,“ okomentoval průběh druhé půle, ve které Prostějov třikrát skóroval.

Poprvé se tak stalo v 60. minutě, kdy nařízenou penaltu proměnil Lukáš Zelenka. Ten pak pět minut před koncem přidal i druhý zásah. Mezi jeho trefy se ještě v 70. minutě vklínil Tomáš Machálek.

Předvedený výkon režiséra prostějovské hry Juru potěšil.

„V první půlce se moc nedostával do hry, měl málo míčů. Ve druhé se to rapidně zlepšilo. Dostal víc prostoru a jeho kvalita se naplno projevila. Měl tam ještě asi čtyři výborné asistence. Ty šance po nich jsme ale neproměnili.“

Svůj vliv měl zřejmě i fakt, že se do středu záložní řady vedle Zelenky postavil mladičký Zdeněk Fládr a pořádně na sebe upozornil.

„Je to dorostenec. Už od jeho desíti let je o něj velký zájem mezi velkými kluby na Moravě i z Prahy. Párkrát s námi byl na tréninku, teď jsem ho chtěl zkusit v zápase a zahrál fantasticky. Lukáš si ho nesmírně pochvaloval,“ vyjádřil se na adresu osmnáctiletého záložníka trenér František Jura.

Umělka vs. tráva

Ten hodnotí představení svého týmu v Líšni jako velmi pozitivní. Zároveň ale přiznává, že by jeho tým co nejdříve potřeboval začít trénovat na přírodním povrchu.

„Podali jsme v Líšni slušné výkony. Ale tamní umělka je hodně tvrdá a měli jsme s tím řadu problémů. Jsem velmi zvědavý, jak naše hra bude vypadat na přírodní trávě. Věřím, že bude ještě lepší,“ řekl s tím, že sezona pro jeho tým s největší pravděpodobností odstartuje už 17. března dohrávkou původně kontumovaného zápasu s Havířovem. „To je za tři týdny a vůbec nemám ponětí, kdy se na trávu dostaneme a jestli vůbec. Z toho mám trochu obavy,“ dodal.

Jeho svěřencům ještě zbývá v Líšní sehrát poslední utkání. K němu se příští sobotu postaví proti Blansku. Za čtrnáct dní pak změří síly s třetiligovým Uničovem.

1. FK PROSTĚJOV – FC DOSTA BYSTRC-KNÍNIČKY 3:0 (0:0)

Branky: 60. z pen. a 75. Zelenka, 70. Machálek

Prostějov: Bureš (41. Kofroň) – Klimek (41. Liška), Zbožínek, Kocourek, Dostál – Hirsch, Zelenka, Svozil (41. Fládr), Machálek – Zatloukal (50. Hatle), Janoušek (41. Poláček). Trenér: František Jura.

1. Prostějov 5 5 0 0 16:5 15
2. Líšeň 5 4 0 1 12:5 12
3. Vyškov 4 2 0 2 5:4 6
4. Zbrojovka dor. 5 2 0 3 9:11 6
5. Bystrc 5 1 1 3 8:10 4
6. Blansko 4 1 0 3 3:10 3
7. Rousínov 4 0 1 3 1:9 1

Střelci: 7 – Zedníček (Bystrc), 4 – Dostálek (Líšeň), Zelenka (Prostějov), 3 – Lička (Vyškov), Frimmel (Zbrojovka dorost), Machálek (Prostějov), 2 – Koudelka, Šudoma (Líšeň), Ullmann (Zbrojovka dorost), Oulehla (Blansko), Pospíšil, Hirsch (Prostějov).