Zůstalo pouze u jednoho bodu, který Hanákům hosté vlastním gólem darovali.

Mozek prostějovské hry Lukáš Zelenka proto po zápase nešetřil kritikou.

„Musíme víc jezdit a bojovat, protože tak dobří fotbalisté zase nejsme, abychom každého přehrávali fotbalově," nebral si servítky.

V posledním domácím zápase podzimu jste s Kroměříží remizovali 1:1. Jste spokojený?
Nejsem spokojený, měli jsme vyhrát. První poločas jsme tam nějaké šance měli, ale soupeř dal po naší hrubé chybě gól. Ve druhé půli jsme si vytvořili hromadu příležitostí, já sám jsem měl skórovat. Ve finále si Kroměříž dala vlastence. My jsme měli proměnit některou z našich šancí a za ten druhý poločas jsme si podle mě vyhrát zasloužili. Ovšem na to se bohužel nehraje.

V čem byla chyba?
Nejsme schopní se prosadit, nedaří se nám, a v tom je ten rozdíl. Poslední dobou v každém zápase uděláme nějakou minelu a dostaneme z toho branku a pak to musíme dotahovat.

Když to bylo vaše poslední představení před domácím publikem v tomto roce, měli jste nějakou zvýšenou motivaci?
Měli, protože jsme ztratili. Dvakrát jsme nevyhráli, prohráli jsme a teď jsme chtěli doma jednoznačně bodovat. Navíc poslední utkání pro domácí diváky, takže samozřejmě je to pro nás zklamání, jelikož v sobotu jsme ztratili dva body, které jsme měli uhrát. Teď máme ještě dva duely, tak v nich musíme bodovat naplno. Sami jsme si to totiž v poslední době pokazili, nejsme schopni ten gól dát a každý zápas uděláme jednu dvě chyby, za které nás soupeř potrestá.

O zápase v Třebíči vaši trenéři říkali, že to byl od vás nejhorší podzimní výkon. Souhlasíte?
Asi pravděpodobně jo, tam jsme pomalu nevystřelili na bránu. Třebíč jenom nakopávala, byla to taková hatlamatilka a my jsme prostě byli málo důrazní. Něco jsme si tady k tomu v týdnu řekli, že je potřeba, abychom všichni jezdili jako třeba proti Kroměříži ve druhé půli. Pak si ty šance utvoříme, a tak je nutné hrát pokaždé, jenomže toho my nejsme schopni. Musíme prostě víc jezdit a víc bojovat, protože tak dobří fotbalisté zase nejsme, abychom každého přehrávali fotbalově.

Milion doteků s míčem, všechno pomalé

O to víc vás asi mrzí, že jste v sobotu vlastně nedali ani jeden gól, že?
Nedali, no. Já jsem tam dal vnější nebo vnitřní tyčku, to mohla být fantastická trefa. Plus jsem měl ještě další tutovku, kdy jsem trefil gólmana. Karel Kroupa měl šance, Aleš Rus měl šance, jestli to můžu počítat, snad čtyři pět stoprocentních šancí jsme měli. Ale ve finále si soupeř dal vlastence. Jinak Kroměříž nějaké velké šance neměla, kromě jedné v první půli, co neproměnila. Myslím si, že jsme na šance nějak 7:2 vyhráli, ale na šance se nehraje, hraje se na góly a ty jsme prostě bohužel v tomto utkání v sobotu nedali. Holt se nám gólově nedaří.

V prvním poločase se vám nedařilo ani herně, ležela na vás nějaká deka z těch posledních zápasů?
Jo, byla nervozita. Museli jsme si něco říct v šatně. Spousta kluků hraje, až když jde úplně do tuhého, až když se prohrává. Tam jsme byli takoví, že jsme neplnili to, co jsme si řekli. Milion doteků s míčem, všechno pomalé, do stran jsme se nedostávali. Nakonec všechny šance přišly potom, kdy jsme to hodili do stran, kolmo do strany a centr. Pak jsme se do šancí dostávali, ale hrozně dlouho nám to trvalo a soupeř byl agresivní. Kazili jsme lehké přihrávky, jak říkám, asi jsme byli nervózní.

Jako takový balon se musí dohrát

Gólu, který jste inkasovali, předcházela standardní situace. Při ní jste se na své spoluhráče docela dost zlobil, proč?
No jasně. Tak jako takový balon se musí dohrát, z toho nemůžeme dostat gól. Odvrátili jsme standardku, balon jde ke stoperovi, kterého vytlačujeme ven, a ten to tam přihraje. Pak se vrátí míč, který my máme jednoznačně odkopnout, a naší nedůsledností si necháme dát branku. Tam šel centr a ve vápně nás tam bylo osm a jejich kluk byl najednou úplně sám. To prostě není možné.

Naopak, když si poté Kroměříž dala vlastní branku, tak vás to asi hodně muselo nabudit.
Ano, nabudilo. Jak říkám, druhý poločas jsme jezdili, jak jsme si řekli. Ale takto jsme měli jezdit i ten první. U té druhé půle, to se budu opakovat, jsme si zasloužili vyhrát. Jenže co jsme si zasloužili nebo nezasloužili, na to se nehraje. Hraje se na góly a my jsme své šance spálili.

Pomalu končí první polovina sezony, jak se nejzkušenějšímu prostějovskému hráči hodnotí?
Myslím si, že jsme odehrávali výsledkově dobré duely, až na ty poslední tři, které se nám nepodařily, plus samozřejmě ten nešťastný zápas s Vyškovem. Můžu říct, že jsme zatím odehráli třináct duelů a z toho čtyři jsme úplně pos*ali.

Autor: Petr Komárek