Podobný názor má i bývalý hráč Sigmy Olomouc a nyní stoper belgického celku OH Leuven Václav Jemelka. „Se Spartou by mohl vyhrát titul, ale až tak přespříští rok. Zároveň to ale bude mít těžké s fanoušky. Pokud nebude mít okamžitě výsledky, bude to schytávat,“ prozradil svůj pohled reprezentační obránce. Deník oslovil fanoušky Sparty, Plzně či Slavie zainteresované v nižších fotbalových soutěžích. Jaký názor na spojení Pavla Vrby a Sparty mají oni a získá s ní titul?

„Jako sparťan nejsem nadšený a celkem mě to šokovalo. Byl bych radši, kdyby tam byl nějaký sparťan jako Bílek nebo Holoubek,“ řekl bývalý dlouholetý kapitán Uničova a kovaný sparťan Roman Vejvoda.

Zároveň ale dodal: „Nezatracoval bych ho a dal bych mu šanci. Buď si fanoušky získá výsledky nebo ne a moc dlouho ve Spartě nevydrží.“

Nečekaně se s ním shodl i fanda rivala v podobě sešívaných a kapitán Paseky František Kučera, protože očekával stejné alternativy na trenérský post.

„Pokud by měl jít Vrba do Slavie, tak bych byl zklamaný. Raději bych někoho, kdo prožívá v poslední době úspěšné angažmá v lize,“ prozradil.

Za to forvard Medlova Radek Klabačka příchod trojnásobného vítěze ligy na lavičku svého oblíbeného klubu vítá.

„Je to zkušený trenér a persona. Fanoušci jej musí přijmout. Není to totiž jen o trenérovi. Čtyřicet procent kádru nemá na Spartu,“ nebál se přiostřit svůj názor.

Pavel Vrba zaštítil sportovním dnu v Pavlovicích u Přerova v červnu 2017
Vrba kdysi říkával, že do Sparty ne, vzpomínají v Přerově

ETICKY NE, PROFESNĚ ANO

Radost z kroku bývalého kouče nemají ani fanoušci ze Štruncových sadů.

„Eticky z toho nejsem nadšený. Nicméně profesně to chápu. Více sportovních a ekonomických výzev v České republice není,“ vyjádřil se záložník Medlova přející Plzni Václav Konečný.

Podobně to vidí z trenérského pohledu i mládežnický trenér Prostějova a známý Pavla Vrby Tomáš Gross.

„Je to práce a takové nabídky se neodmítají. Sparta je pořád Sparta, ale nenávisti fanoušků tady budou vždycky. Bude to mít těžší, ale kdo to ve Spartě nemá těžké? Byli tam i bývalí sparťané a také skončili.“

„Chce dokázat, že je stále nadstandardní trenér. Někteří jej nebudou mít rádi, ale věřím, že jim ukáže neskutečné věci a Sparta pod ním začne předvádět dobrý fotbal a bude mít výsledky,“ přisadil si šumperský fotbalista a fanda Letenských Miroslav Podhorný.

Možná i uzavřené stadiony pomohly spojit Pavla Vrbu se Spartou. Při zápasech totiž nebude muset poslouchat pískot, či pokřiky na svoji osobu od fanoušků, kteří mu (zatím) neodpustili jeho minulost.

„Je to výhoda, protože sparťanští fans jsou nároční a dávají to najevo, což někteří pocítili. Dokážou člověka vyšvihnout nahoru, a naopak úplně sundat dolů,“ ví Roman Vejvoda.

„Musí mu dát čas, jinak by byli v této situaci sami proti sobě,“ konstatoval fanda Viktorky Konečný. „O to víc na něj bude tlak od médií a na sociálních sítích,“ obrací minci Tomáš Gross.

Všichni se shodují, že problém Sparty aktuálně není jen v trenérovi, ale rovněž v hráčích, kteří nemají potřebnou kvalitu.

Ovšem většina sparťanů věří, že Pavel Vrba s jejich mančaftem během svého angažmá kýžený titul získá.

„S jeho zkušenostmi a úspěchy by titul udělat mohl. Hlavně jde o trenéra, který by měl mít v kabině respekt. Budu mu věřit a doufat, že nás vrátí tam, kam patříme,“ přeje si Vejvoda.

Trenér Pavel Vrba a jeho kotoul po zápase Plzně proti AS Řím.
Kotoul, hádky s reportéry a tvrdá ruka. Vrba přinese na Spartu emoce

Získá Pavel Vrba během svého angažmá ve Spartě titul?

Roman Vejvoda (Olešnice/fanoušek Sparty) – Ano

Václav Konečný (Medlov/Plzeň) – Ne

Miroslav Podhorný (Šumperk/Sparta) – Ano

František Kučera (Paseka/Slavia) – Ne

Tomáš Gross (Prostějov) – Ano

Radek Klabačka (Medlov/Sparta) - Ano