„Atmosféra v kabině je bojovná, na hráčích cítím, že se na zápas těší. Je tam zkrátka taková nálada, jaká má před prvním zápasem v lize a ještě k tomu se Sigmou být," prozrazuje trenér Prostějova František Jura, jenž si je vědom obrovské síly soupeře.

„Sigma je jeden z favoritů ligy, má obrovskou kvalitu a pro nás je to křest ohněm," dodává.

Olomouc sice opravdu největším kandidátem na postup do nejvyšší soutěže je, přesto se zasekla hned na úvod s Opavou.

Její kouč Václav Jílek však věří, že se jeho svěřenci z minulého utkání poučí a fanouškům se ukážou ve zcela jiném světle.

„S výkonem, který jsme předvedli proti Opavě ve druhém poločase, by to bylo složité. Ale ukázali jsme si chyby a věřím, že se poučíme a výkon bude diametrálně odlišný," říká.

Jeho svěřenci si ve středu zvýšili sebevědomí ve druhém kole MOL Cupu na hřišti divizní Polné, které nasázeli deset branek.

Síla Prostějova? Ofenzivní duo

Nyní však na Sigmu čeká o poznání těžká zkouška.

Devízou 1. SK je především ofenziva, kde v MSFL řádilo duo Petr Nekuda – Karel Kroupa.

„Vazba těch dvou útočných hráčů je hlavní silou Prostějova. Oba dva jsou zkušení, jeden prošel Sigmou, druhý hrál ligu. Mají fyzické dispozice a jsou silní ve hře uvnitř a kolem pokutového území. Musíme na to být připravení a eliminovat je," velí Jílek.

„Nicméně bychom se chtěli dívat sami na sebe a spíš než se chystat na jejich bránění bychom je ani do šancí nechtěli pustit. Chtěli bychom být aktivní, vnutit soupeři svůj způsob hry a jejich útočné výpady eliminovat," dodává kouč Olomouce.

Prostějovští se v domácím poháru natrápili, přestože nakonec v Líšni dokázali vybojovat postup.

„Je pravda, že zápas se nám moc nepovedl, a to hlavně v prvním poločase, když jsme nehráli vůbec dobře. Ve druhé půli už to bylo ale mnohem lepší a jen vinou naší nekvality ve finální fázi jsme těch branek nedali víc. Pro nás je to ale velké ponaučení a takhle nesmíme do zápasu se Sigmou nastoupit," zdvihl varovný prst Jura, který dodal, že kádr nastoupí v té nejsilnější možné sestavě.

Domácí s novým hlavním koučem

S jednou změnou ale Prostějov do zápasu s Olomoucí přece jen nastoupí.

Ta je o to víc překvapující, že se týká právě Jurovy osoby.

„Do sezóny budu oficiálně psán jako asistent, nemám totiž ještě profesionální licenci. Hlavním koučem bude uveden Miroslav Takáč, který bude fungovat jako takový poradce a mentor. Koučování ale bude na mně. Ten systém bude podobný, jako to měl Petr Uličný s Radimem Kučerou ve Znojmě," informoval o nutné administrativní změně nyní oficiálně asistent kouče.

Prostějov – Sigma Olomouc

Kde: fotbalový stadion 
v Prostějove Za Místním nádražím

Kdy: sobota 17.00

Rozhodčí: Dresler – Melichar, Myška

Pravděpodobná sestava Prostějova: Kofroň – Hirsch, Sus, Schuster, Pančochář – Šteigl, Fládr, Skwarczek, Langer – Nekuda, Kroupa

Pravděpodobná sestava Sigmy: Buchta – Hála, Škerle, Radakovič, Vepřek – Houska, Sladký – Petr, Plšek, Falta – Vašíček

Tip Deníku: 1:3