Velkou zásluhu na tom má letní posila ze Zbrojovky Brno Karel Kroupa. Vysoký útočník svými přesnými trefami přímo ničil soupeře, ale i jemu to v posledních kolech nestřílí.

Karle, jaký byl pro vás zápas rezervou Zlína?

Dopředu bych chtěl říct, že Zlín bylo asi nejlepší béčko, se kterým jsme se utkali. Tedy v porovnání s Opavou a Slováckem. Nebáli si rozehrávat balony. Hráli opravdu dobře, což ale neznamená, že jsme nechtěli získat tři body.

Prostějov jede v poslední době i přes remízy na „vítězné" vlně. Prakticky v každém zápase bodujete.

Teď se nám ta vítězná vlna přece jen zasekla. Předposlední zápas nám vítězství proklouzlo mezi prsty, když jsme dostali gól v závěrečné minutě. Takový je ale fotbal a stává se to. Na remízu ze Zábřehu jsme chtěli navázat výhrou doma, taky se nepovedlo. Máme další zápasy, jedeme do Líšně a tam musíme bezpodmínečně vyhrát.

Vy jste na Hané nováček, jak se vám tady zatím líbí?

Zatím je spolupráce dobrá. Já jsem tady spokojený. Nyní se to mně i mančaftu trošku zadrhlo, ale znovu budeme pracovat na návratu na vítěznou vlnu. Chceme zůstat nahoře.

Karel Kroupa se stal neohroženým střelcem MSFL. Cítíte, že si na vás soupeři nyní dávají větší pozor?

Určitě to cítím. Při standardkách si mě hlídají dva hráči. S tím bych se měl vypořádat a myslím si, že i přesto se dá prosadit. Musím udělat vše proto, abych se v dalším zápase prosadil.

V útoku nyní spolupracujete s mladíkem Milanem Machálkem. Jak vám vyhovuje a radíte mu?

Snažím se mu poradit. Myslím si, že je to tip hráče, který si rady bere k srdci. Mně on vyhovuje, protože je menší rychlostní typ, který toho hodně uběhá.

Na druhou stranu v týmu je i několik exligových matadorů. Jaká je spolupráce s nimi?

Má se ten mančaft o koho opřít, ať je to Bureš nebo Zelenka. Já se snažím, aby to pokračovalo tak, abych já byl tím třetím. Samozřejmě nesmím zapomenout na Pavla Hlocha, který hraje fantasticky.

Jak velký je rozdíl v trénincích na první a třetí ligu?

Samozřejmě rozdíl to být musí. Někteří kluci chodí do práce, trénuje se odpoledne. Je to odlišné, přesto to i tak má vysokou kvalitu.