V prvním poločase byly po většinu času lepším a aktivnější týmem Určice. Kučerovi svěřenci měli ze hry více a také byli déle u balonu, ale za třicet minut své převahy si nedokázali vytvořit žádnou gólovou šanci. Ve zbývajícím čase se dostali ke slovu domácí, kteří měli hned dvě tutovky. Tu první odvrátila pozorná určická obrana do bezpečí a v té druhé slavičínský útočník netrefil zcela odkrytou bránu.

„Třicet minut jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme to nedokázali přetavit v nějakou slibnější šanci. Naopak soupeř si vytvořil dvě téměř stoprocentní šance. Hlavně při té druhé jsme mohli mluvit o štěstí, když soupeř přestřelil naší bránu," popisoval určický kouč Evžen Kučera

Po změně stran pokračovala velmi bojovná hra, ale i tentokrát byli nebezpečnější domácí. Ti se třikrát dostali po centrech před Nejezcheba a mohli skóre otevřít. Určický gólman však ve své svatyni čaroval a veškeré jejich pokusy dokázal zlikvidovat. Právě Nejezchleb je jedním z hlavních hrdinů nedělního zápasu a díky němu skončil duel bezbrankovou remízou. Naopak hanácký útok se do žádné slibné příležitosti neprobojoval.

„Šlo tam několik centrů zkraje hřiště do brankoviště. Jednou Míra Nejechleb chytl hlavičku a podruhé zase skočil po zemi pro balon. Opravdu nás velmi podržel," pochválil svého gólmana trenér Kučera.

Lodivod Určic byl nakonec spokojen nejen s výkony brankáře, ale také celého týmu. „Zvlášť druhá polovina se vyznačovala velkou bojovností. Musím říct, že se získaným bodem jsem velmi spokojený," usmíval se Kučera a přidal také hodnocení soupeře: „Neřekl bych, že byl Slavičín lepším mužstvem než my, ale rozhodně byl daleko nebezpečnější. Naštěstí jsme to zvládli."

Dalším soupeřem Určic bude příští neděli Dolní Benešov.

FC TVD Slavičín – TJ Sokol Určice 0:0 (0:0)

ŽK: Matůš – Los, Haluza.

Slavičín: Talčík – Kocián, Kalus, Lukaštík, Mezírka – Jaroš (76. Kříž), Plšek, Matůš (83.Fojtík), Motal, Jeleček – Macek. Trenér: Vladislav Straka.

Určice: Nejezchleb – Javořík, Škoda, Skopalík, Bokůvka – Hochman, Svozil (46. Haluza), Bednář, Schön (80. Petrásek) – Los (90. Ján), Zapletal (70. Pekař). Trenér: Evžen Kučera.