Přitom v prvním poločase dokázali Hanáci držet s Havířovem krok a především uhlídat bezbrankovou remízu. Oba dva celky si vytvářely šance, ale na gólmany to nestačilo. Domácí tým zásluhou Matušoviče dokonce nastřelil břevno určické svatyně. Ještě lépe se vedlo hostům. Zbožínek dostal míč až za Svatošova záda, ale jeho radost zhatilo ofsajdové postavení.

„Myslím si, že jsme byli Havířovu vyrovnaným soupeřem. Obě dvě mužstva si dokázala vytvořit náznaky slibných šancí, ale nakonec žádná branka nepadla," popisoval první část duelu určický lodivod Michal Skopalík.

Vstup do druhého poločasu se však hostům vůbec nepovedl. Hned v padesáté minutě inkasovali úvodní branku. Havířovští zaútočili zprava a dokonale rozebrali určickou obranu. Míč se poté odrazil k Rackovi, a vedení Matušovičova celku bylo na světě. O šest minut později zastavil Vaněk soupeře skluzem a sudí nařídil penaltu. Tu Hottek přetavil ve druhou branku. Třetí hřebíček do určické branky přišel z kopaček Skoupého. Ten po rychlém brejku prostřelil Nejezchleba, a dostal tak Havířov do vedení 3:0. Čest Hanáků zachránil v osmdesáté sedmé Los, který přímý kop z hranice šestnáctky poslal za Svatošova záda.

„Během patnácti minut jsme třikrát inkasovali, a bylo po zápase," posteskl si Skopalík a blíže rozebral hru svého mužstva: „Hráli jsme s velkým nasazením, ale výkonnostně jsme na soupeře neměli. Měli jsme jednoduché ztráty, které nás potápěly."

Určice se tak stále nemohou odlepit ode dna tabulky. „V domácím duelu potřebujeme tříbodovou výhru. Je před námi spousta práce, a hlavně před Ivo Zbožínkem, který kluky trénuje daleko víc než já. Musíme prohloubit naše návyky v obraně a zjednodušit celou naši hru," nastínil plány nových koučů Skopalík.

MFK HAVÍŘOV – TJ SOKOL URČICE 3:1 (0:0)

Branky: 50. Racko, 56. Hottek z pen., 71. Skoupý – 87. Los. ŽK: Novák, Haluza, Vaněk, Svozil (všichni Určice).

Určice: Nejezchleb – Javořík, Zbožínek, Vaněk, Hochman – Zapletal (60. Pavel), Svozil, Novák, Los – Haluza (65. Bokůvka), Machýnek (77. Zelina). Trenéři: Ivo Zbožínek, Michal Skopalík.

Havířov: Svatoš – Večeřa, Hottek, Wojnar, Vagner (57. Pištěk) – Omasta, Cenek, Matušovič, Skoupý, Förster – Racko. Trenér: Miroslav Matušovič.