Svěřenci trenéra Kučery chtěli prolomit svou herní krizi, ale kvůli vyloučení Skopalíka museli tvrdě bojovat alespoň o bod.

Zápas začal zostra. Hned 
v první minutě vyzkoušel Bednář Hájkovu pozornost. Hostující gólman si však svou svatyni ohlídal.

Poté se hra mírně zklidnila a až po deseti minutách se ukázaly i Petrovice.

Nejezchleb musel nejdřív zlikvidovat Hoffmannovu střelu a vzápětí i Staszwskiho pokus. Druhý jmenovaný se poté dostal do úniku v osmnácté minutě, ale mířil mimo určickou bránu.

Na druhé straně pohrozil z dálky Svozil. V šestatřicáté minutě se dostal do úniku Reichl. Skopalík jej však zastavil ve velkém vápně a vysloužil si tak po žluté kartě i červenou.

Rozhodčí Gasnárek navíc nařídil penaltu. Dittrich svou exekuci pak s přehledem proměnil. Do konce poločasu už nikdo skóre nezměnil, a tak Určice prohrávaly 0:1.

„Začátek byl z naší strany relativně špatný. Soupeře jsme pustili do několika brejků. Potom jsme jim přihráli gólovou situaci, když náš hráč neuklidil balon a poslal Petrovice do brejku. Z toho pramenila červená a penaltový gól," posteskl si určický trenér Evžen Kučera.

Po změně stran začali hosté znovu tlačit na určickou bránu. Chtěli využít své početní převahy. Nejblíže druhé brance byl Staszwski. Jeho dělovku však vyrazil Nejezchleb před sebe a následná dorážka mířila mimo bránu.

Poté se iniciativy chopili domácí. Ti se snažili získat potřebné body. Na míči byly Určice lepší, ale do vyložených šancí se příliš nedostávaly. Útok posílil trenér Kučera 
o forvarda Lose. Tento tah se mu nakonec vyplatil.

V sedmdesáté druhé minutě Los vystřelil na Hájka, ten stačil míč vyrazit, ale jen k Bednářovi. Nováček v určickém dresu nezaváhal a srovnal na 1:1.

Domácím však v závěru docházely síly a Petrovice toho využívaly a začaly nepříjemně ostřelovat určickou svatyni. Nejezchleb byl však připraven a několikrát svůj tým podržel. Soupeři se tak rozešli smírně 1:1.

„O body jsme přišli sami. Vedli jsme 1:0, hráli proti deseti a inkasovali jsme. To je naše prohra," kroutil hlavou kouč hostů Miroslav Čopjak a dodal: „Místo abychom vedli po prvním poločase 3:0, tak jsme měli jen jednogólový náskok. Navíc si myslím, že celý fotbal pokazili rozhodčí."

Podobný názor na výkon rozhodčích měl i určický lodivod.

„Nikdy jsem se s něčím takovým nesetkal. Ten člověk uškodil nám i soupeřovi. Opravdu nemám slov," nechápavě popisoval výkon sudích Evžen Kučera
 na adresu svých svěřenců doplnil:

„Druhou půlku jsme chtěli soupeře trošku zmáčknout, což se nám podařilo. Přispěl k tomu i soupeř. Třicet minut jsme byli nebezpečnější. Zaslouženě jsme vyrovnali. V závěru nám už došly síly."

TJ SOKOL URČICE – TJ LOKOMOTIVA PETROVICE 1:1 (0:1)

Branky: 72. Bednář – 39. Dittrich z pen. Rozhodčí: Gasnárek – Dohnálek, Bartoň. ŽK: Svozil, Skopalík, Bednář, Hochman, Zapletal – Gill, Anastazovsky, Nielek. ČK: 36. Skopalík (Určice). Diváků: 126.

Určice: Nejezchleb – Pekař (46. Zapletal, 90. Petrásek), Škoda (59. Los), Skopalík, Hochman – Bokůvka, Svozil, Javořík, Vaněk – Schön (79. Ján), Bednář (81. Haluza). Trenér: Evžen Kučera.

Petrovice: Hájek – Reichl, Bernatík, Gill, Anastazovsky – Škuta (77. Bajzáth), Hoffmann, Dittrich, Lemchi (59. Kepný)– Staszwski, Nielek (70. Ruisl). Trenér: Miroslav Čopjak.