Určice vstoupily do zápasu dobře a míč držely většinu času na svých kopačkách. Jen za prvních pětačtyřicet minut zahrávali hosté deset rohů, ale ani jeden nedokázali přetavit v tutovou šanci. Naopak Dolní Benešov hned po druhém určickém rohu sebral míč a po rychlém brejku otevřel skóre. Určičtí i nadále kombinovali a opticky hřišti vládli, ale znovu z rychlého protiútoku inkasovali.

„Optickou převahu jsme měli, ale z deseti rohů jsme nevymysleli nic. Bokůvka se Zapletalem sice zahrozili střelou z dálky, ale na benešovského gólmana to nestačilo. Zlomovým okamžikem ale asi byla Halouzkova šance. Ten se dostal do úniku ještě za stavu 0:0, ale jeho střelu brankář vyrazil," popisoval první půli Miroslav Vláčil.

Změnu nepřinesl ani druhý poločas. Určičtí sice pořád pokračovali v kombinační hře, ale bez gólového úspěchu. Tentokrát se dostal do vyložené šance podobně jako Halouzka Los, ale ani určický kanonýr se neprosadil. Naopak domácí využili další dva brejky a vedení 4:0 předem určilo vítěze duelu. Hanáci však ani za nepříznivého stavu neskládali zbraně. Svozil pak sedmdesáté páté minutě proměnil penaltu a zachránil tak čest svého týmu. O pár minut později přidal druhou trefu Vláčilova týmu Machýnek. Závěr zápasu byl hektický ale veleobrat se Určicím nepodařil.

„Dolní Benešov nám dal pořádnou lekci z produktivity. Všechny čtyři branky byly jako přes kopírák. V závěru hráli domácí jen v deseti, ale bylo už pozdě na obrat. Škoda, že jsme nedali branku dřív," smutnil Vláčil.

DOLNÍ BENEŠOV – TJ SOKOL URČICE 4:2 (2:0)

Branky Určic: 75. Svozil z pen., 77. Machynek.

Určice: Nejezchleb – Hloch, Zbožínek, Koláček – Machynek, Skopalík, Los, Svozil, Bokůvka – Zapletal (70. Pekař), Halouzka (46. Kopečný). Trenér: Petr Gottwald.