„Chybí nám čtyři hráči ze základní sestavy, ale nechci se na to vymlouvat. Takové problémy mají všichni," hledal důvody prohry Velkých Losin jejich trenér Jiří Mika.

Naopak kouč Určic Radek Tomšic měl velký důvod k radosti: „Zápas se mi rozhodně hodnotí dobře. Musím kluky pochválit za velké nasazení. Byli aktivní, dohrávali souboje. Pohlídali jsme si střelce Šinogla a snažili jsme se nepustit Losiny do hry."

Velké Losiny se také v úvodní půlhodině hry do hry moc nezapojily. Určice vletěly na soupeře plnou silou. Tlačily hosty do obrany a jejich snaha nakonec vyústila i v gól. Menšík získal míč a z dvaceti metrů vypálil na Hatalu. Ten stačil tuto střelu vyrazit, ale jen k Zapletalovi, který nic neuspěchal a nahrál Petru Halouzkovi. Domácí útočník pak s přehledem otevřel skóre zápasu. Určice navíc mohly svůj náskok zvýšit, ale neprosadili se Zepletal, Hochman a druhý gól nepřidal ani nebezpečný Halouzka. Poločas přesto patřil domácím.

„Šance jsme měli. Hochmanovy standardní situace byly nebezpečné. Celkově jsme měli víc ze hry než soupeř a také proto jsme dali gól," usmíval se Radek Tomšic.

Jeho kolega z lavičky Velkých Losin byl naopak výkonem svých svěřenců značně rozladěn: „Těch prvních třicet minut byl ztracený čas. Určice nás vůbec k ničemu nepustily. Neviděl jsem to, na co jsem zvyklý. Míče klukům odskakovaly, byla tam spousta chyb, což nás sráželo. O přestávce musel přijít pohovor s hráči."

Ten zabral, ale ne natolik, aby hostům zajistil body. Velké Losiny se ve druhé půlce herně zvedly, ale na Určice to nestačilo. Domácí si hlídali ostrostřelce Šinogla a snažili se získat potřebné body. Losinští však mohli alespoň srovnat a byl u toho právě Šinogl. Unikl určickým bekům a nahrál přibíhajícímu Žídkovi. Ten pak překonal i Holáska. Sudí Sedláček však gól neuznal pro ofsajdové postavení útočníka. Mikovi svěřenci tak nesrovnali a domů odjížděli bez bodu.

„Určice daly do zápasu fotbalové srdce, ukázaly, jak se hraje o záchranu. My jsme se sice zlepšili v druhé půlce, ale se s tak malým počtem šancí nemůžeme přemýšlet nad výhrou. Domácí vyhráli zaslouženě a já jsem z našeho výkonu hodně zklamaný," posteskl si Jiří Mika.

Naopak radost neskrýval Radek Tomšic: „Chtěli jsme tři body z Kojetína, tam nám to nevyšlo. Bylo o hodně o hlavě, ale v neděli jsme hráli přesně podle našich představ. Musím kluky ještě jednou pochválit."

Určice – Velké Losiny 1:0 (1:0)

Branky: 23. Halouzka. Rozhodčí: Sedláček – Vedral, Motal. Diváků: 82.

Určice: Holásek – Plajner, Zelina, Lakomý, Hochman – Mariánek (61. Šnajdr), Menšík, Bokůvka, Zapletal – Cetkovský (89. Bureš), Halouzka (72. Gottvald). Trenér: Radek Tomšic.

Velké Losiny: Hatala – Ječke, Kupčík, J. Gargulák, Tejkl – M. Gargulák, Smrž, Šinogl, Linet, Macek – Žídek. Trenér: Jiří Mika.