Jejich klub se zhostil organizace finálového duelu a svěřenci Petra Ullmanna tak měli jednoznačný cíl: postoupit do finále. Po překonání překážek v podobě Čechovic a Mostkovic se jim to podařilo a titulovém utkání se jim na domácí ploše postavil favorizovaný výběr Kralic na Hané.

"My jsme cítili celý podzim, že si pan Kučera moc náš postup přeje. Chtěli jsme mu udělat radost," podotkl na adresu konického bosse Petr Ullmann.

Koničtí pojali organizaci opravdu poctivě. Propagace po městě i okolí přitáhla do hlediště na sychravý podzimní podvečer velmi solidní návštěvu. Na hřiště přivedly oba týmy členové místní přípravky a mladších žáků, kteří navíc v poločasové pauze předvedli divákům co už z fotbalového kumštu pochytili.

Prostějovští hokejisté (v červeném). Ilustrační foto
Jestřábi vyhráli v Havířově. Utkání režírovala Venkrbcova formace

"Děcka se na to hrozně těšily. Celý zápas sledovaly a fandily, navíc si ještě zahrály před takovou kulisou," poznamenal Miloš Fajstl, šéftrenér konické mládeže.

Gólman ven

V samotném utkání se rozhodlo prakticky hned v jeho úvodu. Kralický brankář Šarman sestřelil před pokutovým územím Petra Tichého a šel předčasně do sprch. Mezi tři tyče musel při absenci druhého gólmana Kuba Répal a hned z přímého kopu inkasoval. Širůček poslal míč okolo zdi nechytatelně k tyči - 1:0.

"Zápas bohužel začal a skončil v 7. minutě. Mrzí mě, že jsme přišli o vyloučeného hráče, navíc o další dva zraněné," poznamenal kralický lodivod Ivo Lošťák.

Koničtí tak získali převahu jednoho hráče v poli a navíc obrovské sebevědomí. Náskok mohl do poločasu navýšit mladičký Paš, ale svůj sólový únik zazdil střelou vedle. Kraličtí postupně srovnali hru, ale do ložených šancí se nedostali. Navíc postupně kvůli zdravotním problémům vystřídali Gottwald a Blahoušek.

"Zranění k fotbalu patří, ale nás toho teď postihlo nějak moc," krčil rameny Lošťák.

Definitivní kurz k vysněné trofeji nabrali domácí krátce před půlí. Po obrovské minele hostů se dostal k míči Petr Tichý a pokusem na bližší tyč propálil Répala - 2:0.

Po změně stran se Kraličtí nadechli k poslednímu zoufalému pokusu o zvrat. Jejich naděje však sfoukla nevyužitá Cibulkova šance, kdy se pumelice otřela o boční síť. Rozjetá Konice pak přidala Kořenovským krásný třetí gól a rezignovaný favorit mohl být nakonec rád jen za tříbrankovou porážku.

"Chtěli jsme pro pana Kučeru konečně nějakou trofej získat. Motivovali jsme se ale sami. Hrálo se v parádní atmosféře, myslím, že pod umělým osvětlením má fotbal své kouzlo. Já jsem strašně spokojený s tím jak mužstvo finále zvládlo. Vítězství si hodně vážím, kluci to odjezdili. Rozhodla ta červená karta, byla oprávněná. Musím říci, že rozhodčí pískali velice dobře," hodnotil Petr Ullmann.

Spokojení předsedové

V hledišti nechyběli ani předsedové fotbalových svazů - Stanislav Kaláb (Ol KFS) a Milan Elfmark (OFS Prostějov).

"Rád jsem přijal pozvání prostějovského OFS. Byl jsem zvědavý jakou bude mít finále úroveň. Musím říct, že jsem byl velmi příjemně překvapený. Úroveň byla po všech stránkách dobrá. Poklona Sokolu Konice, především panu Kučerovi a chlapům z okresu, kteří se na tom podíleli," chválil Stanislav Kaláb.

S děním v konickém areálu byl evidentně spokojený i druhý předseda. "Jak po stránce organizační, tak i po stránce sportovní dobré. Zápas byl rychlý, pohledný, padly tři krásné branky. Konice dokázala, že dokáže zorganizovat krásnou akci," uzavřel Milan Elfmark.

Sokol Konice - FC Kralice na Hané 3:0 (2:0)

Branky: 12. Širůček, 39. Tichý, 69. Kořenovský.
Rozhodčí: Řezníček - Horák, Zatloukal. Bez ŽK. ČK: 8. Šarman (Kralice). Diváků: 100.

Konice: Zapletal - Kořenek (76. Cetkovský), Rus (87. Křesala), Oščádal, L. Bílý - Paš (71. Knoll), Širůček, Kořenovský, Drešr - Bross (62. Jurník), Tichý (83. Ryp). Trenér: Petr Ullmann.

Kralice n. H.: Šarman - Vincourek, Répal, Martinka, Blahoušek (46. Řezáč) - Halenka, Nečas, Gottwald (39. Petrásek), Troneček (75. Dokoupil) - Cibulka, Kováč. Trenér: Ivo Lošťák.