„Chtěli jsme doma hlavně vyhrát, protože naše výsledky z poslední doby nebyly nejlepší. Soupeř se nachází ve spodní části tabulky, takže to byly pro nás jakoby povinné tři body. Myslím si, že dost rozhodl ten první gól, to nám vždycky pomůže. Už nemusíme lámat obranu do plné a naopak Rosice musely otevřít hru. To byl klíčový moment zápasu," popisoval sobotní úspěch Michal Pospíšil.

Rosice jsou absolutně posledním týmem MSFL, ale prostějovští fotbalisté se na jaře s mužstvy ze dna tabulky spíše trápili. „Samozřejmě jsou těžšími soupeři týmy z horní části tabulky, kvalitou. Ty, co jsou dole, hrají o záchranu a tam může dojít k nějakým chybám. My jsme sobě největším soupeřem. Kde o to jak k utkání přistoupíme. Pokud se ta obrana zlomí prvním gólem, tak se nám hraje hlavně psychicky lépe. Jde to vidět, že jsme uvolněnější," vysvětloval rozdíl mezi soupeři Pospíšil.

Prostějovský útočník se dvakrát prosadil a k hattricku mu chyběly jen centimetry. Pospíšil prošel obranou, přehodil si gólmana, ale rosický obránce stačil v posledním okamžiku míč odkopnout z brankové čáry.

„Tam jsem se soustředil na to, abych dal balon do brány a přestřelil gólmana. Asi jsem měl trošku víc přitlačit, protože obránci s tím počítali a dobíhali tam. Těsně před lajnou míč vykopl. Beru to, jako svoji chybu. Měl jsem být víc důrazný," posteskl si Pospíšil, ale třetí branka jej příliš nemrzela: „Hattrick moc nemrzí. Jsem spokojený se třemi body, to je důležité. Dneska už můj hattrick nehrál roli. Hlavně, že jsme zápas v klidu dohráli."

Před sobotním duelem byl tlak na hráče 1. SK trošku větší. V posledních šesti zápasech jen jednou zvítězili. Naposledy padli ve Frýdku-Místku. „Tlak byl trošku větší, před tím jsme doma nějaké body ztratili. Ve Frýdku se asi úplně nečekalo, že vyhrajeme, ale chtěli jsme tam bodovat. To se nepovedlo. Teď to chceme dobře dohrát. Zbývají jen tři kola, kde máme těžké soupeře, takže sobotní tři body byly hodně důležité," uvedl střelec dvou branek.

Tlak se projevil i na trávníku. Často bylo slyšet, jak některým Prostějovákům ujíždí nervy. Především Lukáš Zelenka nešetřil kritikou svých spoluhráčů.

„Na každého to působí individuálně. Na fotbal musí mít člověk nervy a být obrněný. Těch emocí, tam bylo až moc. Tady, když není tolik diváků, tak je to i slyšet. Na druhou stranu to k fotbalu patří, říct si kde má kdo být. Lukáš Zelenka, když je nervózní, tak je takový. Já ho znám od malička a je pořád stejný. Někdy to vypadá trošku legračně, ale moc legrační to není. Snažím si toho nevšímat a hrát dál. Měli bychom si to spíš říct v kabině," okomentoval Pospíšil náladu na hřišti.

Do konce sezony scházejí pouhá tři kola. Hned v tom příštím se 1. SK vydá na hřiště prvního mužstva soutěže.

„Nejvíc se těším do Třince. Máme jim, co vracet. Myslím si, že jsme u nás byli vyrovnaným soupeřem. Oni bohužel dali první gól a pak nás trestali z brejků. Pojedeme tam s tím, že nemáme, co ztratit. Doufám, že ukážeme naši sílu a především to, že se dokážeme měřit i s takovým týmem. Určitě budeme hrát se zabezpečenou obranou. Snad ukážeme i naši ofenzivní sílu," doufá Michal Pospíšil a prozradil i plány svého mužstva: „Cílem je udržet třetí místo. Dopředu i za námi je bodová mezera, která by se měla v posledních třech kolech už těžko mazat. Myslím si, že třetí příčka je pěkná. Snad to udržíme."