Cíl Olomouce zní jasně: po třech remízách 1:1 konečně dotáhnout utkání do vítězného konce.

„Je potřeba udržet nastavení celý zápas. Snaha byla v utkání proti Pardubicím viditelná, nicméně scházela kvalita v řešení předfinální a finální fáze. To se musí zlepšit, musí tam být větší tlak do šestnáctky. A pak klid v řešení finální fáze. Protože příležitostí k ohrožení branky soupeře jsme si vytvořili dost, ale ne vždycky to bylo efektivní. Takže jak jednoduchost, rychlost, tlak do vápna, ale zároveň klid, aby to nebylo zbrklé," burcuje trenér Václav Jílek.

Otázkou je, jakou základní jedenáctku čtyřicetiletý kormidelník zvolí.

„To samozřejmě nebudeme dopředu předesílat. Ale myslím si, že třeba Martin Sladký na pravé obraně zápas zvládl, ale stejně by to zvládl i ve středu hřiště, je to prostě univerzální hráč. Odpracoval tam to, co jsme od něj čekali, podpořil to vstřelenou brankou, to je vždycky něco navíc. Myslím, že v tom zápase zafungovala i stoperská dvojice, byt jsme soupeře do některých příležitostí pustili. Ale to je náš dlouhodobý jev, že soupeři umožníme šanci individuální chybou. Neměli jsme ve středu Kubu Plška, toho už budeme mít k dispozici, stejně jako stopera Aleše Škerleho," prozrazuje Jílek.

Pravděpodobná sestava Vlašimi: Nguyen – Breda, Piško, Kulhánek, Tarczal – Frizoni, J. Štochl, Vyhnal, Janda – Čapek, Vondra

Pravděpodobná sestava Sigmy: Buchta – Hála, Štěrba, Šindelář, Falta – Sladký, Houska – Petr, Plšek, Buchvaldek – Chorý

Tip Deníku: 0:2.

1. SK si musí dát pozor na standardky

Stejně jako Sigma bude o první výhru usilovat také nováček z Prostějova. Ten byl blízko bodu před týdnem v Sokolově, kde však nakonec smolně padl v závěru.

„Zklamání pořád trochu trvá, spíš u mé osoby. Hráči to museli hodit za hlavu a těší se na další domácí zápas," říká kouč František Jura.

Jeho svěřence však na vlastním hřišti nečeká nic jednoduchého. Byť již 1. SK nebude úplným outsiderem jako v úvodním hanáckém derby, přijede Varnsdorf, který má na svém kontě čtyři body.

„Dva dny je sleduju na videu, opět nás nečeká nic lehkého. Jedná se o bojovný a agresivní tým, který má dobré standardky. Jsou na tom podobně jako my, vyměnili asi pět hráčů, skládají nový tým. Teď navíc zkouší nové rozestavení 3–5–2, věřím, že najdeme způsob, kterým bychom se mohli prosadit," konstatuje.

Pomoct najít skulinu ve varnsdorfské defenzivě by Jurovi mohl i záložník Michal Skwarczek, který loni právě na severu Čech působil.

„S Michalem se budu ještě bavit, na nějaké věci se ho zeptám. Nicméně pořád hráčům opakuju to samé – záleží nejvíce na nás samotných, protože jak se Sigmou, tak v Sokolově jsme měli tři tutové šance, které jsme bohužel neproměnili. O tom to je," dobře ví prostějovský lodivod.

Ke kýženým brankám však budou muset přispět nové tváře v sestavě.

„Co se týče zdravotního stavu, mám trochu obavy. Pořád doufám, že se to ještě nějak zlepší, ale asi budeme muset udělat dvě vynucené změny," prozrazuje závěrem Jura.

Pravděpodobná sestava Prostějova: Kofroň – Hirsch, Sus, Schuster, Pančochář – Langer, Fládr, Skwarczek, Šteigl – Nekuda, Kroupa

Pravděpodobná sestava Varnsdorfu: Samoel – Zieris, Neuberg, Filip – Rys, Houser, Daníček, Richter, Knejzlík – Durdević, Fotr

Tip Deníku: 1:1