Spadl vám po výhře nad Zábřehem kámen ze srdce, že jste konečně získali tři body?

Chtěli jsme samozřejmě vyhrát. Chtěli jsme na Zábřeh vlétnout a rozhodnout do prvních deseti minut, prostě udeřit. A to se nám povedlo. Měli jsme dobrý vstup do utkání a pak jsme si to pohlídali. Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším týmem.

Byla po překvapivé porážce od Orlové v kabině velká bouřka?

Určitě, v týdnu jsme měli sezení. Řekli jsme si, jakým stylem to budeme hrát dál, protože takhle to po Orlové určitě nešlo. Bouřka byla, takže doufám, že jsme se vrátili na tu správnou notu.

Překvapilo vás, jak rychle jste nad Zábřehem, který na jaře dosud neinkasoval?

Myslím si, že to není ani tak o soupeři. Je to o tom, jak si my sami nastavíme hlavu a vstoupíme do toho utkání. Myslím si, že ten kádr je tady na to kvalitní. Je to jen o nás, není to o soupeřovi. A ten vstup do zápasu se nám v sobotu podařil.

Jak moc vás těší, že jste po delší době skóroval?

Určitě mě to těší. I já jsem říkal klukům, že se musí něco změnit. Ty šance, co jsem měl na začátku, nepřicházely. Teď se to, doufám, zlomilo a bude to tam padat víc. Nejenom mně, ale i ostatním.

Pamatujete si vlastně, kdy jste před sobotním zápasem naposledy v MSFL dal gól?

Nevím, myslím si, že to bylo ještě v tom minulém půlroce. Mám dojem, že to jsem v Břeclavi dával dvě branky.

Štvalo vás hodně, že jste se tak dlouho nemohl prosadit?

Ano, štvalo. Jsem tady od toho, abych ty góly dával. Abych zúročil tu práci toho mužstva, ale samozřejmě tým mi taky musí pomoci vytvořit si šance. Nejsem typ útočníka, který by si kličkami tu příležitost sám vypracoval. Potřebuji tu podporu záložníků. Jsem takový klasický „hroťák".

Nepomohl vám ke vstřelené brance trochu i gólman Šustr, který si v té situaci nepočínal úplně jistě?

Já jsem tam šel z náběhu. Takže jsem oproti němu měl trošku výhodu a dostal jsem se nad něj.

Třetímu gólu, který zaznamenal Tomáš Zatloukal, předcházel váš pokus. Ten však ještě protihráči stihli odvrátit, nenaštvalo vás to?

Ne, hlavně, že to tam spadlo. Samozřejmě jsem chtěl přidat ještě další gól, ovšem to je pak v podstatě jedno, jestli skóruji já, nebo někdo jiný. Jsem rád, že Tomáš dal gól.

V Prostějově od jara působí další bývalý fotbalista Brna, Martin Sus. Jste rád, že tu máte někoho, s kým už se dobře znáte?

Určitě. Myslím, že bez Martina bychom měli vzadu problém. On tu obranu vyztužil a podle mě je tady v Prostějově velkou oporou.

V sobotu vedle vás v útoku po čase nastoupil Milan Machálek. Vyhovuje vám víc, když jste vepředu dva?

Vyhovuje, nevyhovuje, o tom to není. Je to o tom, co trenér nastaví za taktiku, a tu já se snažím plnit. Pochopitelně, když je Machy rychlostní typ a obránci si na to musí dávat pozor, tak je doma lepší hrát tímto stylem. Ale nedá se takhle hrát všude. Ve venkovních zápasech je zase potřeba vyztužit střed. Proti Zábřehu byla zvolená taktika se dvěma útočníky a podle mě to vyšlo.

Autor: Petr Komárek