Ve středu 13.5. je na programu divizní derby dvou zástupců Prostějovska ve čtvrté nejvyšší soutěži.

Na jaře v pohodě hrající Protivanov zajíždí na umělou trávu problémy sužované Konice. Ta v posledním kole dostala výprask 7:0 na hřišti Hulína.

„To je pro nás nejhorší. Budou to chtít odčinit. Očekávám od nich maximalně zodpovědnou defenzivní hru,“ říká protivanovský kouč Roman Sedláček.

Pro něj je utkání minimálně lehce pikantní. Jeho kroky totiž měly vést původně do Konice, z jeho angažmá ale sešlo. Tak zamířil do konkurenčního týmu.

„Vůbec to nějak speciálně nevnímám. Je mi to jedno. Měl jsem tam jít, nechtěli mě. Mysleli, že nejsem dobrý trenér, tak jsem šel do Protivanova,“ zachovává Sedláček klidnou hlavu.

„Tady jsem spokojený, pracuje se mi tu dobře. Ve fotbale jsem už tak dlouho, že mě to nemůže nijak rozhodit,“ říká Sedláček.

A v Protivanově můžou Konici na dálku poděkovat. Pod trenérem Sedláčkem se začal hrát atraktivní ofenzivní fotbal a dostavily se i výsledky. Z osmi jarních kol Protivanov čtyřikrát zvítězil, dvakrát remizoval a dvakrát odešel poražen.

Konici se na jaře nedaří

Zato Konice se na jaře trápí. Na jaře šestkrát prohrála, jednou remizovala a jednou vyhrála.

„Není to pro nás jednoduché, ale naše výsledky jsou jen logickým vyústěním situace, která tady momentálně je,“ poukazuje její trenér Procházka na neskutečnou kalvárii zranění, která mužstvo na jaře provází.

Do konce sezony je mimo hru záložník Coufal, kterému až napodruhé vyšetření odhalilo vlasovou zlomeninu v kotníku. „Zpátky bude nejdřív v zimní přípravě, protože bude muset na operaci,“ konstatoval smutně Procházka.

Tomu bude chybět také ze zápasu s Hulínem vykartovaný brankář Kmecík a se svalem laborující Kornel. „Trénovali už Macháček s Řehákem, tak nám snad pomůžou,“ doufá.

„Bude to pro nás nesmírně těžké utkání, ale musíme se smířit s věcmi tak, jak jsou, a pracovat dál s tím, co máme,“ říká Procházka.

„Jednou se musí chytnout. Já jenom doufám, že to nebude teď na nás,“ má se na pozoru Sedláček, který by měl mít až na tři dlouhodobě zraněné k dispozici kompletní kádr.

Protivanov spoléhá na útok

„Chybět bude Mráček, Pazdera a Dragon. Kromě nich jsou všichni připraveni,“ hlásí Sedláček.

Proti Konici se bude chtít znovu opřít o úderný útok svého týmu.

„Máme tři velmi kvalitní útočníky Dostála, Rojku a Machálka. Doufám, že potvrdí svoji formu a zápas rozhodnou,“ věří své útočné síle Sedláček.

Utkání má na konickém umělém hřišti výkop ve středu 13.5.v 16.30.