Právě vysoká marodka ovlivnila celý průběh utkání. Prostějovští trenéři neměli moc možností hýbat se sestavou a většina hráčů musela odehrát celé utkání. V závěru se na nich projevila také únava ze soustředění a prohra byla na světě. Celkově je to už třetí hanácký neúspěch v přípravě. Účastník MSFL celkem dvakrát nestačil na divizního soupeře, tedy Hranice a Letohrad.

Úvod duelu patřil Prostějovu, který ukazoval svou převahu. Hanáci byli zprvu aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Největší šanci si vypracoval Pavlík, ale jeho střelu letohradský gólman vyrazil. Po deseti minutách se hra uklidnila a vyrovnala. Šance na gól byly spíše raritou. Nejblíže mu byl Jirouš, který nastřelil břevno soupeřovi branky. Ani Pančochářova střela nenašla cíl. Poločasový výsledek byl tedy 0:0.

Po změně stran se tempo zápasu ještě víc zpomalilo. Ke slovu se postupně dostávali i divizní fotbalisté. Kofroň v prostějovské bráně byl však připraven a většinu střel zlikvidoval. Na jednu však nestačil. Devatenáctiletý Kabourek technickou střelou z dvaašedesáté minuty vymetl roh prostějovské brány a poslal svůj tým do vedení. V závěru mohl ještě srovnat Jirouš, ale nemířil přesně. Prostějov tak prohrál už třetí přípravný duel ze čtyř.

„Byli jsme samozřejmě limitovaní počtem hráčů, i tak si ale myslím, že utkání po herní stránce svůj účel splnilo," řekl pro klubový web asistent prostějovského trenéra Roman Popelka a přiblížil také průběh soustředění: „V poslední fázi soustředění jsme pilovali především rozehrávku od vlastní brány a následný přechod do útoku, což jsme si v sobotu prověřili v praktickém zápase."

Popelka viděl za neúspěchem dlouhodobí prostějovský problém: „Jinak se budu zase opakovat s problematickou finální fází, kdy jsme nezužitkovali vypracované příležitosti, ale to v sobotním kontextu nebylo to nejpodstatnější."

Dalším přípravným soupeřem bude pro Hanáky druholigový Třinec. S ním se utkají v sobotu v 10.30.

FK OEZ Letohrad – 1. SK Prostějov 1:0 (0:0)

Branka: 62. Kabourek

ŽK: Krejčíř

Sestava 1. SK Prostějov:

Bureš (46. Kofroň) – Krejčíř (78. Hirsch), Pavlík, Hloch, Pančochář – Mazouch, Soušek, Zelenka (50. Studený), Krč – Zatloukal, Jirouš. Trenér: František Jura.