Sobotní duel nezačal pro domácí mužstvo zrovna nejlépe. Ještě před zápasem se ze zdravotních důvodů omluvil Lukáš Zelenka a samotný vstup do klání se Prostějovským vůbec nepovedl. Už ve dvanácté minutě se dostal Uničov do přečíslení. Tomáš Zatloukal zabránil gólu faulem. Sudí Petr ihned vytáhl žlutou kartu a nařídil penaltu. K exekuci se postavil Radoslav Juřátek a poslal Uničov do vedení. Za necelých třináct minut se hosté radovali podruhé. Domácí obrana zaspala a nepohlídala si Jeřábka. Ten se dostal do rychlého brejku a zvýšil na 2:0. Jurovi svěřenci si nevytvořili mnoho příležitosti na srovnání, a tak se do konce poločasu skóre neměnilo.

Po změně stran se domácí tým snažil vší silou srovnat. Koudelka zatahoval míče po stranách do útoku a centroval je na Kroupu a Pančocháře. Zvláště druhý jmenovaný se dostal do několika slibných příležitostí, ale vždy mířil mimo. Fládrův přímý kop skončil také mimo tyče Uvízlovy brány.

Na druhé straně se několikrát blýskl Bureš, když například zlikvidoval Jeřábkův únik. Prostějovský gólman se vypořádal i s trojitou uničovskou dorážkou.

Do velmi slibné šance se dostal Karel Kroupa, ale byl zastaven a z následné potyčky se Ševčíkem si odnesl jen žlutou kartu. V samotném závěru Prostějov tlačil a snažil se vstřelit, alespoň čestnou branku. Uničovský obránce zahrál rukou, ale sudí tento prohřešek proti pravidlům nepotrestal. Následující poprask však už nic nezměnil na prohře domácího celku.

„Věděli jsme, že Prostějov hraje na špici tabulky a připravovali jsme se na Kroupu. Naši vysocí stopeři Ševčík s Vejvodou ho zvládli excelentně. Celý tým hrál dobře," pochválil své svěřence asistent uničovského trenéra Miroslav Hirsch a přiznal: „Hráli jsme většinu času pod tlakem, ale vycházeli nám brejky. Taky při nás stálo štěstí, hlavně u standardních situací."

„Dneska jsme se porazili sami," kroutil hlavou prostějovský kouč Roman Popelka a zhodnotil nepovedený zápas: „Soupeř nám až takové problémy nedělal. Hrál na rychlé brejky, do nich jsme Uničov pustili sami. Pak nám taky nevyšla koncovka. Ke konci jsme trefovali hráče, chybělo nám štěstí."

1. SK Prostějov – SK Uničov 0:2 (0:2)

Branky: 12. Juřátek z pen., 25. Jeřábek. Rozhodčí: Petr – Hájek, Nováček. ŽK:Kroupa, Zatloukal, Koudelka,Krejčíř – Vejvoda, Jeřábek. Diváci: 450.

Prostějov: Bureš – Rus (85. Soušek), Zatloukal, Hloch, Hirsch – Pančochář, Šteigl (55. Šteigl), Fládr, Koudelka – Machálek, Kroupa. Trenéři: Roman Popelka a František Jura.

Uničov: Uvízl – Heinz, Ševčík, Vejvoda, Koutek – Jeřábek, Žmolík (87. Nuc), Konečný, Juřátek, Vasiljev (90. Řehák) – Krč (76. Stříž). Trenér: Jiří Navrátil.

Tabulka

Tabulka