Po takovém průběhu brali prostějovští hráči remízový výsledek spíše jako prohru.

„Je to zklamání. Třiadevadesát minut jsme dřeli jak koně a na konci dostaneme gól. Navíc ještě ze standardky, kterou bychom měli ubránit lépe,“ smutnil domácí záložník Lukáš Hapal.

Ten jako střídající hráč poslal Prostějov ve druhé půli do vedení, když se trefil po pouhých čtyřech minutách na hřišti. Poté mohlo „eskáčko“ přidat ještě další góly, ale hosty ve hře udržel několika výbornými zákroky brankář Le Giang.

„Chytal super. Myslím, že bychom si ten třetí gól zasloužili. Byli jsme lepším týmem,“ nepochyboval Hapal.

Hanáci přitom nezačali vůbec dobře. Už po jedenácti minutách se otevřela ve středu domácí obrany mezera, po které vzniknul před bránou Prostějova velký zmatek.

Tomáš Janíček (obránce)
Prostějov přivítal šest posil, ještě hledá hráče do zálohy

Míč nejprve skončil na tyči a poté jej Hadaščok dorazil do brány. Ještě do přestávky ale Prostějov stihl vyrovnat. Po faulu na Koudelku se kopala penalta, kterou s obvyklým klidem proměnil Karel Kroupa.

Ve druhé půli pak přebrali otěže zápasu do svých rukou Prostějovští. Ti si vytvořili velké množství standardních situací a po jedné z nich Hapal zařídil domácímu týmu vedení.

„Po celou druhou půli jsme byli lepším mužstvem a utkání jsme mohli definitivně rozhodnout,“ věděl po zápase prostějovský trenér Oldřich Machala.

Místo třetího gólu do sítě soupeře ale jeho svěřenci inkasovali. Při posledním rohu vyrazil do vápna Hanáků i brankář Le Giang a prostějovští hráči navzdory výškové převaze soupeře neubránili. Nejvýše ze všech vyskočil útočník Jan Pavlík, který poslal míč přímo do šibenice.

„Myslím, že to byl hloupý roh. Mohli jsme to zahrát úplně jinak. Máme dost vysoké hráče a standardku bychom měli pokrýt,“ mrzelo po zápase prostějovského trenéra.

Jeho protějšek naopak mohl po šťastném konci slavit.

„Když je to jen o gól, tak člověk věří až do konce. Vzhledem k průběhu jsem za bod rád. Musím říct, že mě Prostějov velmi překvapil. Myslím, že doma na svém menším hřišti bude hodně silný a bude se tady hrát těžko,“ varuje budoucí prostějovské soupeře vlašimský kouč Petr Havlíček.

1. SK Prostějov - FC Sellier & Bellot Vlašim 2:2 (1:1)

Branky: 38. Kroupa z pen., 68. Hapal – 11. Hadaščok, 90+3. Pavlík. Rozhodčí: Adámková - Melichar, Vít. ŽK: Schuster, Sus - Mareček. Diváci: 1200.

Prostějov: Bréda – Machynek, Janíček, Schuster, Slaninka – Biolek (78. Kovařík), Žykol, Sus, Píchal (64. Hapal) – Koudelka (88. Langer) – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.

Vlašim: Le Giang – Mizerák, Piško, Plechatý, Fotr (69. Selemani) – Mareček, Ivanko – Macej, Badocha (78. Dao), Hadaščok – Pavlík, Janda. Trenér: Petr Havlíček.