Jedinou branku vstřelil až v 88. minutě Tomáš Machálek, nejlepší střelec Prostějova v jarní části.

„Už v 1. poločase jsme jednoznačně měli vést 3:0," řekl trenér 1. FK František Jura. Tým z Hané svého soupeře přehrával od úvodních minut, ve svých velkých šancích však pohořeli Poláček a Zatloukal. Gólem neskončila ani pěkná střela Petra Papouška z přímého kopu. „Musím pochválit havířovského gólmana, několikrát nás nádherně vychytal," chválil Jura strážce domácí svatyně.

Po změně stran pokračoval Prostějov v tlaku.

„Naše převaha byla opravdu drtivá. Držení míče odhaduji tak 80 na 20 pro nás," líčil trenér.

Na brankovou situaci si tak museli jeho svěřenci počkat až do 88. minuty, kdy střídající Matula z levé strany odcentroval na hranici malého vápna, kam si naběhl Machálek a hlavou utkání rozhodl.

Kouč Jura po jeho skončení mohl kvitovat i nasazení svého týmu, byť mu v Havířově už o nic nešlo.

„Jistota druhého místa nám naopak dodala klid na kopačky. Hráli jsme po zemi, velmi koncentrovaně. S výkonem jsem byl opravdu spokojený, chyběly jen ty góly," podotkl.

Před hráči Prostějova stojí poslední utkání sezony i poslední zápas pod hlavičkou 1. FK.

Od 1. července totiž tento klub po necelém roce existence zanikne a do MSFL už vstoupí pod názvem 1. SK, odkazujícím na více než stoletou historii prostějovského fotbalu. Poslední zápas 1. FK Prostějov se sehraje nezvykle už ve čtvrtek, kdy na Hanou dorazí záloha druholigové Opavy.

„Ještě nám to musí schválit Řídicí komise pro Moravu. Opava nás požádala, jestli by se to mohlo odehrát ve středu, nakonec jsme se ale domluvili na čtvrtek na 17 hodin. Věřím, že diváci přijdou. My jim navíc chceme vyjít vstříc a odměnit je za přízeň, kterou nám po celou sezonu vyjadřovali. Vstupné na zápas tedy bude zdarma," vysvětlil Jura.

„Chceme se rozloučit výhrou," dodal odhodlaně před závěrečným kolem divizní skupiny E.

MFK HAVÍŘOV – 1. FK PROSTĚJOV 0:1 (0:0)

Branka: 88. Machálek.

Prostějov: Kofroň – Hloch, Zbožínek, Kocourek, Dostál – Hatle (55. Hirsch), Papoušek (71. Fládr), Zelenka, Poláček (78. Matula) – Machálek, Zatloukal. Trenér: František Jura.