Tým Františka Jury tak prožil podařený vstup do nové sezony.

„Kdychom neprošli dál, bylo by to velké zklamání. Moc jsme chtěli postoupit, protože utkání se Sigmou je něco, co v Prostějově není každý týden. Pro nás, pro město, pro všechny to bude velký zápas," předpokládá generální sportovní manažer Jura.

Jeden z dlouhodobě nejlepších českých celků a čerstvý vítěz Superpoháru z Olomouce však bude pro jeho tým velmi tvrdým oříškem. Po delší době se bývalými ligovými hráči našlapaný Prostějov ocitne v roli outsidera.

Nic na tom nemění ani fakt, že před zmíněnými dvanácti lety vystavil Prostějov Olomouci pohárovou stopku. I tehdy se jednalo o druhé kolo a LeRK na stadionu ve Sportovní ulici porazil Sigmu před 2680 diváky 2:0 brankami Cigánka a Randy. „Bylo by to krásné," nechal se na chvíli unést myšlenkou na opakování historie František Jura. Velmi rychle se ale vrací na skromnější plány.

„Myslím si, že je v našich silách odehrát dobrý zápas. O postupu vůbec mluvit nebudu, protože by to bylo příliš troufalé. Chtěl bych, abychom předvedli takový výkon, že lidé, co se přijdou podívat, budou odcházet spokojeni," uvedl.

V Bohunicích se snesly i kroupy

Do utkání ze Sigmou ale zbývá ještě měsíc. Z tohoto pohledu bylo utkání 1. kola Poháru České pošty spíše kvalitní přípravou na start MSFL.

„Na začátku se soupeř snažil a byl nebezpečný, hlavně po standardkách. O těch jsme věděli, přesto do dvacáté minuty kopaly Bohunice čtyři rohy. Naštěstí se nám je povedlo uhlídat a když jsme pak dali vedoucí branku, uklidnili jsme se. Pak už byla naše převaha patrná," okomentoval Jura úvod nedělního klání.

Na první zásah Tomáše Machálka z 21. minuty navázal o šest minut později Michal Pospíšil, který se prosadil z penalty a dal Prostějovu rychlý dvougólový náskok. V 51. minutě přidal třetí branku Petr Papoušek, domácí korigovali až brankou Bombicze v samotném závěru.

„Zkoušeli jsme hrát na jednoho útočníka, ale proti jejich zkušeným stoperům to bylo bez šance. Výsledek je samozřejmě zasloužený. Bylo by hrozné, kdyby soupeř s takovými fotbalisty nebyl lepší," glosoval rozložení sil v zápase kouč Bohunic Luboš Kučerňák, někdejší opora tehdy druholigového Prostějova. „Protivník byl fotbalově někde jinde. Aspoň, že jsme v závěru snížili. Věřím, že si z takového zápasu kluci něco vezmou," podotkl Kučerňák.

Jeho protějšek mohl litovat jen toho, že se jeho svěřencům nepodařilo vstřelit ještě více branek. Tomu notně pomohla i krátká průtrž mračen, při které se na bohunické hřiště snesly i kroupy.

„Jen v prvním poločase jsme mohli dát ještě čtyři branky. Po té průtrži jsme naše příležitosti zase řešili špatně. Pětkrát nebo šestkrát jsme šli sami na bránu, sice většinou ze stran, ale vzhledem k těžkému terénu jsme měli střílet a ne pořád zasekávat. Takže kdyby byl terén normální, asi bychom branek dali víc, nicméně jsme měli s šancemi naložit daleko lépe," dodal Jura.

TJ Tatran Brno-Bohunice – 1. SK Prostějov 1:3 (0:2)

Branky: 90. Bombicz – 21. Machálek, 27. Pospíšil (z pen.), 51. Papoušek. Rozhodčí: Černý – Hrůza, Nejezchleb. ŽK: Kotol. Diváků: 180.

Sestava Prostějova: Bureš – Krejčíř, Zbožínek, Hunal, Kazár – Hirsch (80. Svozil), Zelenka, Mazouch, Papoušek (66. Dostál) – Machálek, Pospíšil (75. Zatloukal). Trenér: František Jura.