A nedohrál ani další stoper Petr Sedlák, kterého patrně trápí jeho chronicky bolavá třísla. „Jsou to pro nás velké ztráty, které budeme nahrazovat obtížně, ale nedá se nic dělat," posteskl si kouč Mikulovic Antonín Mura.

Co se týká gólů, vše se odehrálo během necelých dvaceti úvodních minut. Domácí šli do vedení v 10. minutě, Ficek poslal míč za obranu, tam ho převzal Lokša, udělal ve vápně kličku prostějovskému Pavlíkovi a poslal míč podél gólmana k pravé tyči. Po pěti minutách skóroval opět Lokša. Roh prodloužil hlavou na bránu Stránský, na malém vápně pak nekompromisně poslal míč pod víko zmíněný Lokša.

Hosté snížili Pavlíkem, domácí nedokázali odvrátit roh, špatný odkop skončil u Pavlíka, který se trefil přesně k tyči.

„Hosté nepředvedli špatný výkon, byli lepší na míči, drželi častěji míč, ale to vše jen po šestnáctku, tam nepředvedli téměř nic. My kromě dvou gólových okamžiků a velké šance Urbana v závěru zápasu také. Především ve druhé půli se hrálo bez šancí, hodně se nakopávaly míče, ale bez efektu," zhodnotil zápas Mura.

„Upozorňovali jsme na sílu domácích v osobních soubojích a standardních situacích, přesto jsme po těchto situacích inkasovali. Přes brzké snížení jsme se pak už do dalších šancí nedostávali, protože to bylo spíš o bojovnosti. Ve druhém poločase jsme měli hru jasně ve své moci, ale nevycházela nám finální přihrávka, abychom se dostali k nějakému zakončení," komentoval marnou snahu o vyrovnání asistent prostějovského trenéra Roman Popelka na prostějovském fotbalovém webu. „Bohužel jsme dnes nevyužívali dostatečně křídelních prostorů, aplikace taktických pokynů hráči na hřišti dnes nefungovala," do­dal.

FK MIKULOVICE – 1. SK PROSTĚJOV 2:1 (2:1)

Branky: 10. a 15. Lokša – 19. Pavlík. Rozhodčí: Vojkovský – Cieslar, Kneisl. ŽK: Stránský – Pospíšil, Machálek.

Mikulovice: Karabina – Švancer, Skopal, Sedlák (68. Chlebek), Švacha – Urban, Ficek (71. Karakasidis), Pinkava, Eršil – Stránský (57. Švehla), Lokša. Trenér: Antonín Mura.

Prostějov: Bureš – Kazár, Pavlík, Hloch, Krejčíř – Mazouch (57. Machálek), Pančochář, Fládr, Hirsch (70. Studený) – Krč, Pospíšil (76. Zatloukal). Trenér: František Jura.