Už v první minutě zápasu nastřelil Koudelka břevno opavské branky a převaha domácích pokračovala dál. Kroupovu hlavu zachytil brankář Hampel.

V páté minutě však Kroupu nedovoleně zastavil Zagol a sudí Černý nařídil penaltu. Karel Kroupa ji bez zaváhání proměnil v úvodní gól zápasu.

„Začátek jsme vůbec nechytli, což ovlivnilo náš výkon," posteskl si kouč opavské rezervy Lubomír Hrabina a také podotkl:

„Zapískaná penalta byla hodně přísná. Podlé mého názoru vůbec nebyla. To takový mladý mančaft položilo."

Opava poprvé zahrozila až v desáté minutě, ale oba pokusy z kopačky Galvase pokryl Bureš. Na druhé straně sprinter Koudelka protáhl Hampla.

V jednadvacáté minutě pak po kombinaci Milana Machálka, Koudelky a Fládra padl druhý gól. Poslední jmenovaný poslal míč z dálky k pravé tyči opavské svatyně.

Domácí byli při chuti, a tak do konce poločasu nastřelil Koudelka další břevno, Pančochář hlavou těsně minul bránu a Kroupa v tutové šanci trefil jen gólmana.

„Soupeř byl zkušenější, proto si v prvním poločase dokázal vytvořit více šancí. Naši obránci hráli daleko od sebe a nechávali moc prostoru Zelenkovi s Kroupou," kritizoval své svěřence Hrabina.

„Zápas jsme měli v první půlce rozhodnout. Kdybychom vedli 4:0, tak by nikdo nemohl nic říct, zbytečně jsme si to zkomplikovali," kroutil hlavou domácí kouč František Jura a přiznal, že byl trošku zklamaný: „Měli jsme hodně šancí, a to vyložených, proto je škoda, že jsme hned nerozhodli. Kroupa sám měl tři, čtyři tutovky. Teď mu to tam moc nepadá. Věřím, že se brzy chytne."

Po změně stran pokračoval prostějovský nápor.

Kroupovu hlavičku nejprve chytl Hampel a následnou střelou netrefil hanácký sniper bránu. Poté se konečně probudili hosté.

Kapitán Hoza dokonce nastřelil pravou tyč Burešovy svatyně. Míč se se štěstím odrazil do brankářovi náruče, která jej ukryla před dobíhajícím Tomášem Machálkem.

„Tomáš mi pak vyčítal, jestli jsem mu to nemohl pustit," smál se prostějovský gólman. Bureš se ale v následných minutách pořádně zapotil. Opava však kontaktní gól nevstřelila.

Naopak do rychlého brejku se dostal střídající Šteigl a Hampla překonal potřetí. Šest minut před koncem se hosté dočkali alespoň čestného gólu.

Druhou opavskou branku letošní sezony vstřelil po Kubalákově centru patičkou Němec. Hanáci tak vyhráli jasně 3:1.

„Ve druhém poločase jsme odehráli výborný zápas. Zahustili jsme střed hřiště a myslím si, že to mělo svůj význam k zastavení Kroupy," řekl po utkání Hrabina.

Opavský kouč se také vyjádřil k výkonu loňské prostějovské hvězdy Tomáše Machálka: „Svoje si odběhal, ale čekal jsem od něj daleko víc."

„Vyhráli jsme. Jsem spokojený," usmíval se domácí lodivod a sebekriticky dodal: „Ve druhé půlce bylo patnáct minut, ve kterých můžeme být rádi, že jsme neinkasovali. Naštěstí rozhodl Šteigl, ale náš výkon nebyl ideální."

1. SK PROSTĚJOV – SFC OPAVA B 3:1 (2:0)

Branky: 5. Kroupa z pen., 21. Fládr, 75. Šteigl – 84. Němec. Rozhodčí: Černý – Kubica, Lakomý. ŽK: Šteigl – Galvas, Zagol.

Prostějov: Bureš – Hirsch, Hloch, Zatloukal, Rus – Pančochář (70. Langer), Zelenka (86. Soušek), Fládr, Koudelka – M. Machálek (60. Šteigl), Kroupa. Trenér: František Jura.

Opava: Hampel – Maléř, Zagol, Hoza, Hrabina – Lavrovič (69. Němec), Grussmann, Kuznik (70. Macíček), T. Machálek – Neubert (78. Kubalák), Galvas. Trenér: Lubomír Hrabina.