Prostějovští hráči za svým soupeřem zaostávali prakticky ve všem.

„V porovnání s utkáním proti Žižkovu jsme zaostali v nasazení a v organizaci hry a nemohli jsme tak pomýšlet na zisk bodů. Soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál,“ uvědomoval si prostějovský trenér.

O výsledku se v Třinci rozhodlo v první půli, kterou domácí vyhráli 3:0. Hrdinou utkání se stal domácí záložník Michal Janošík, který dva gól dal a na dva přihrál. Třinec si v utkání vytvořil mnoho šancí a nebýt brankáře Halousky, mohlo utkání skončit ještě větším rozdílem.

První gól zápasu padl už ve 4. minutě, kdy Janošík vysunul Hoška a ten prostřelil vybíhající brankáře Halousku. Vzápětí prostějovský brankář zneškodnil další dvě šance domácích, ale v 17. minutě lovil míč ze sítě opět.

Janošík nacentroval a nehlídaný Šumbera zvýšil na 2:0. Ke dvěma asistencím Janošík na konci druhé půle přidal i gól. Ve 44. minutě se k němu dostal míč v levé části pokutového území a domácí záložník zamířil přesně pod břevno.

Ve druhé půli už padl jen jeden gól a na svědomí ho opět měl hrdina utkání Michal Janošík. Ten se v 58. minutě zbavil bránícího hráče a přesnou střelou zvýšil na konečných 4:0. Prostějov si vytvořil šance až v závěru, ale Skwarczekovu střelu skvěle lapil domácí gólman a Rus trefil jen tyčku.
Ani tyto šance ale nic nezměnily na bídném výkonu Prostějova.

„Během celého utkání byl soupeř lepší. Z naší strany to bohužel nemělo druholigové parametry. My jsme ve fázi, kdy se rozhodujeme, se kterými hráči počítat do dalšího působení a myslím si, že dnešní utkání nám to odhalilo,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci trenér Radim Weisser. 

FK Fotbal Třinec – 1.SK Prostějov 4:0 (3:0)

Branky: 4. Hošek, 17. Šumbera, 44. a 58. Janošík. Rozhodčí: Berka - Melichar, Pfeifer. ŽK: Reintam – Rus. Diváků: 321.

Třinec: Paleček – Velner (71. Benetka), M. Čelůstka, Reintam, Stříž – Šumbera, Janošík, Krišto, Motyčka (78. Joukl), Ižvolt – Hošek (60. Vávra). Trenér: Jiří Neček.

Prostějov: Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Hirsch – Hladík, Skwarczek, Zapletal, Machynek (65. Marčík) – Píchal (27. Čtvrtníček), Sečkář (56. Fládr). Trenér: Radim Weisser.