Zápas začal ve vysokém tempu z obou stran. Jen v první desetiminutovce mohli skórovat Koudelka a Kroupa. Druhý jmenovaný byl dokonce v samostatném úniku, ale trefil jen brankáře Semanka. Na druhé straně zase zahrozil Prajza střelou z dálky. Stejný hráč pak ve dvacáté šesté minutě poslal hosty do vedení. Bartoš Prajzovi nahrál a ten tvrdou střelou zdálky Bureše prostřelil. Domácím se přestalo dařit a iniciativy se chopili hosté. Gólman Bureš se tak musel činit a svůj tým opět podržel, protože zlikvidoval tutovky Michny i Galušky. Slovácko tak vedlo po pětačtyřiceti minutách jen 1:0.

„První půlka nám vyšla. Hráli jsme slušně a měli jsme i kousek štěstí při Kroupově šanci. Největší naší chybou bylo to, že jsme nepřidali druhý a třetí gól. Šance jsme na to měli," posteskl si hostující trenér Jan Palinek.

„Začátek jsme neměli špatný. Měli jsme dvě šance, ta Kroupova byla téměř stoprocentní. Potom jsme ale vypadli ze hry. Nevyhráli jsme žádný souboj a z toho přišel gól. V poločase jsme museli trošku zvednout hlas," přiznal prostějovský lodivod František Jura.

Po změně stran byla hra na hřišti k nepoznání. Hanáci vletěli na trávník plni sil a odhodlání. Také hosté chtěli dál hrát otevřený fotbal, což se jim nevyplatilo. Kroupa nejprve minul bránu a poté byl od míče odstaven obráncem, ale ve třiapadesáté minutě posunul balon Machálkovi, který zkušeně srovnal na 1:1. Vzápětí mohli jít hosté znovu do vedení. Po Krejčířově faulu zahrával Holek přímý kop z dvaceti metrů od brány, ale trefil pouze zeď. Kroupa byl stále při chuti a tak v šedesáté šesté minutě připravil další gól. Po rohu prověřil hlavou Semanka, ten míč neudržel a pro Zatloukala nebylo nic jednoduššího než poslat Prostějov do vedení. Za šest minut se po Machálkově přihrávce prosadil i sám Kroupa. Výsledek 3:1 mohl hanácký ostrostřelec zvýšit dvě minuty před koncem, ale v tutové šanci trefil pouze brankáře, přesto se hráči 1. SK mohou radovat ze tří bodů.

„Ve druhé půlce jsme nezvládli pár situací při ofsajdech. To jestli byly já nevím, každopádně to byla škoda. Soupeř nás přitlačil výškou při standardkách. Ve hře jsme ale byli víc než vyrovnaným soupeřem," zhodnotil zápas trenér hostů Palinek.

„Chtěli jsme být víc důrazní, což se podařilo. Naší výhodou bylo, že Slovácko stále hrálo a nechtělo jen bránit. Na to jsme my sázeli, což se nakonec i podařilo," usmíval se František Jura a dodal: „Smůlu měl Karel Kroupa, který mohl dát tři góly. Každopádně za druhou půlku musím mužstvo pochválit."

1. SK Prostějov – 1. FC Slovácko B 3:1 (0:1)

Branky: 53. Máchálek, 66. Zatloukal, 72. Kroupa – 26. Prajza. Rozhodčí: Dubravský – Klíma, Mikyska. ŽK: Krejčíř, Zelenka – Kubl. Diváků: 360.

Prostějov: Bureš – Krejčíř (65. Pančochář), Hloch, Zatloukal, Rus – Koudelka (80. Šteigl), Zelenka (77. Soušek), Fládr, Langer – Kroupa, Machálek. Trenéři: František Jura a Roman Popelka.

Slovácko B: Semanko – Groulík, Holek, Janečka, Prajza – Machač – Galuška, Michna (82. Hanák), Bartoš, Kubl – Foktášek. Trenér: Jan Palinek