Hosté rozhodli o svém vítězství už v prvním poločase. V 25. minutě otevřel skóre povedenou křížnou střelou Koudelka a o devět minut později si Uvíra vstřelil vlastní branku, když srazil do sítě centr Langera z rohového kopu.

Šteigl pak mohl ještě náskok navýšit, ale je třeba dodat, že i domácí měli své příležitosti. Tu největší Pribula, jehož vychytal Bureš.

Frýdek se ještě jednou hodně přiblížil kontaktní brance. Za faul na Gavláka se pískala penalta. Ďurica ji ale neproměnil, protože si vylámal zuby na Kofroňovi. Střídající prostějovský brankář se do konce zápasu zaskvěl ještě několikrát. Prostějov tak i díky němu cennou výhru udržel.

„Pro nás je to super výsledek. První poločas byl naprosto vyrovnaný a nám se podařilo dát dvě branky. Ve druhém poločase nás Frýdek zmáčknul, měl šance a nedal penaltu," zhodnotil v rychlosti duel trenér Prostějova František Jura.

„Kdybychom ale byli zkušenější mohli jsme v závěru přidat i další góly, když jsme šli několikrát sami na branku," dodal.

Jura se v utkání musel obejít bez dvojice Fládr a Rus, oba trápí koleno. Stejně tak chyběl testovaný útočník Vilém Papica, nejlepší střelec minulého ročníku krajského přeboru v dresu Nových Sadů.

„S Vildou se pravděpodobně nakonec rozejdeme. Pracoval velmi dobře, byli jsme s ním spokojení. Vytížení v jeho zaměstnání mu ale nedovoluje zvládnout tréninky, které jsou pro třetí ligu potřeba," řekl Jura.

I proto bude možná Prostějov ještě shánět útočníka. „Máme tady ještě některé kluky na zkoušce. Uzavřeme to nejspíš v pátek. Uvidíme, jestli se nám podaří ještě někoho přivést," prozradil Jura.

O víkendu už startuje soutěžní sezona úvodním kolem Synot ligy. Týmy z nižších soutěží odehrají první mistrovská utkání v 1: kole Poháru České pošty. Prostějov hraje v sobotu od 17 hodin v Drnovicích s nováčkem Moravskoslezské fotbalové ligy Vyškovem.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK – 1. SK PROSTĚJOV 0:2 (0:2)

Branky: 25. Koudelka, 34. Uvíra vl. Rozhodčí: Duda – Galásek, Závodný. Diváků: 150.

Frýdek-Místek: 1. pol.: Prepsl – Švrček, Uvíra, Literák, Ilko, Zapalač, Talián, Matúš, Vašenda, Kovařík, Hykel. 2. pol.: Mihálek – Cigánek, Coufal, Žídek, Silveira – Šigut, Ďuriška, Ďurica, Pribula – Gavlák, Soukup. Trenér: Vladimír Goffa.

Prostějov: Bureš (46. Kofroň) – Krejčíř (68. Pekař), Soušek, Hloch, Hirsch (82. Dostál) – Langer, Zelenka (82. Vitásek), Šteigl (68. Petržela), Pančochář – Zatloukal (76. Kopečný), Koudelka (46. Machálek). Trenér: František Jura.