„Musím připomenout, že Orlová dostala v pěti zápasech jedinou branku. Z tohoto pohledu nás čeká velmi nepříjemný soupeř," varoval prostějovský lodivod František Jura a pokračoval v popisu dnešního soka: „Je to tým, který hraje zodpovědně do zadu. Je velmi agresivní a bojuje s velkým nasazením. Rozhodně to bude zase těžký zápas.

Hanákům se ale nyní daří. Minulou sobotu doma porazili po divokém duelu i Zábřeh.

„My jedeme na vítězné vlně. Věřím, že navážeme na výhru nad Zábřehem i dnes. Doufám, ale že se vyvarujeme hluchým místům ve hře. Minulou sobotu se nám se štěstím podařilo vývj zápasu zvrátit. Dnes to budeme mít snad klidnější," plánuje si František Jura.

Trenér 1. SK bude mít minimálně o jednoho hráče míň. Minulou sobotu si vysloužil červenou kartu za nesportovní chování kapitán Tomáš Mazouch. Soupeře dokonce nakopl. Disciplinární komise mu poté vystavila stopku na tři zápasy.

„Nečekal jsem, že to bude na tak dlouho. Počítal jsem se stopkou na dvě utkání. Komise ale rozhodla, tak jak rozhodla," řekl Jura.

Mazouch bude týmu chybět. Byl stálým členem základní sestavy a navíc kapitánem.

„S Tomášem jsme si promluvili mezi čtyřma očima a nějak jsme si to rozebrali. To co udělal byla chyba, přímo blbost. Já chápu, že na hřišti byly emoce, ale kapitán s jeho zkušenostmi by to měl zvládnout. Chybět nám bude, ale na jeho místo čeká dost lidí a věřím, že se budou chtít předvést," prozradil Jura.

Zápas se Zábřehem nedohrál ani Pavlík, toho vyřadilo zranění.

„Snaží se trénovat, ale jeho účast v dnešním duelu je stále nejistá. Bude to tak padesát na padesát. Zbytek týmu je v pořádku, takže větší problémy nemáme," oddechl si Jura.

Zápas mezi fotbalisty 1. SK a Orlové začne v sobotu v 16 hodin a prostějovském trávníku.