„Tři vstřelené branky na soupeřově hřišti jsou určitě pozitivní, na druhou stranu pět gólů, byť dva z penalty, ve vlastní síti je příliš. Chtěli jsme dnes po hráčích, aby udrželi tempo, což se jim nějakých pětašedesát minut podařilo. Stále je ale zarážející, že po dvoubrankovém vedení přijde takový pád," uvedl na klubovém webu jeden z prostějovských trenérů Petar Aleksijević.

První poločas přinesl několik slibných šancí a nejednu ukázku Halouskova gólmanského umění. Branku však nedal ani jeden z týmů. Po patnácti minutách hry centroval Hladík před branku a Čtvrtníček tečoval těsně vedle tyče. O pět minut později po Píchalově nabídce přestřelil Kroupa, vzápětí se z druhé vlny neprosadil ani Hladík. Po akci stejného hráče procvičil domácího gólmana Belicu Machynek. Největší šance přišla ve třiadvacáté minutě, kdy po chybě gólmana netrefil bránu Kroupa.

Skvělé okamžiky měl i Halouska, ten nezazmatkoval po samostatném nájezdu Kurtina a udržel čisté konto. Zabránil taky jisté brance po akci Rolince, který našel na malém vápně Lukáše Šebka, jeho přízemní střelu zachytil těsně před čárou.

„V prvním poločase jsme mohli jít výrazně do vedení, soupeř měl jedinou tutovou šanci. Ze způsobu, jakým jsme se do šancí dostávali, jsem spokojený, což se samozřejmě nedá říci o jejich proměnění," dodal Aleksijević.

To druhý poločas přinesl rovnou osm branek. Ty první dvě přišly z kopaček Hanáků. Nejprve Machynek zprava centroval na Kroupu a ten se konečně prosadil. O pět minut později se po rychlém útoku prosadil Pančochář.

Domácí ale rychle odpověděli. Rolinec poslal míč z přímého kopu za Neoralova záda. Vyrovnání přišlo z penalty po Machynkově ruce. Nové Mesto pak poslal do vedení Martin Šebek. Z rohu se prosadil i Cisár. Prostějov se z rychlého obratu nevzpamatoval. Patnáct minut před koncem duelu ještě snížil na 4:3 Rus, ale to bylo všechno ze strany Jurova výběru. Tečku za zápasem pak udělal pátým slovenským gólem Lukáš Šebek, tentokrát penaltou ztrestal Machynkův faul.

„V zápase jsme měli dobré pasáže, po dvou obdržených brankách jsme ale odpadli a domácí trestali. Soupeř byl kvalitní a na to, že šlo o přípravu, jsme viděli zápas velmi solidní úrovně," uznal prostějovský trenér.

AFC Nové Mesto nad Váhom – 1.SK Prostějov 5:3 (0:0)

Branky: 59. Rolinec, 67., 79. Šebek L. (obě pen.), 71. Šebek M., 75. Cisár – 52. Kroupa, 57. Pančochář, 77. Rus

AFC Nové Mesto n.V.: Belic (46. Druxa) – Rolinec, Múdry, Šupka, Lopušan – Živčic (70. Cisár), Vlado, Šebek M. – Mikúš (60. Rapavý), Šebek L., Kurtin (60. Bošanský).

1.SK Prostějov: Halouska (46. Neoral) – Machynek (65. Machálek), Sus, Rus, Hýbl – Pančochář, Skwarczek (61. Langer), Čtvrtníček (69. Fládr) – Hladík, Kroupa, Píchal (36. Zapletal).