„První poločas byl z naší strany asi nejlepší v jarní části sezony, tedy od inkasovaného gólu," řekl prostějovský generální manažer František Jura.

Prostějov totiž už od 9. minuty prohrával po brance Zajíce. „Hráli jsme pak ale opravdu velmi dobře. Podařilo se nám zápas do poločasu otočit a vytvářeli jsme si i další šance," řekl Jura.

Vyrovnání obstaral v 16. minutě zkušený Lukáš Zelenka. „Potáhl si balon do vápna a pěknou střelou na zadní tyč prostřelil brankáře," popsal Jura.

Na 2:1 pro Prostějov upravil dvě minuty před přestávkou Koudelka. Hirsch šel do souboje s brankářem, míč se k odrazil k němu, posunul ho tedy na Koudelku, který už zakončoval do prázdné branky.

Reprezentant z mistrovství světa v malé kopané v USA, kde s českým týmem došel do čtvrtfinále, tak oslavil návrat gólově. „Ještě ve čtvrtek se z toho dával dohromady. Bylo vidět, že je rozhozený. Odehrál ale velmi dobrý zápas. Jeden gól dal, třetí připravil, takže spokojenost," řekl Jura.

Po přestávce totiž Prostějov ještě zvýšil náskok po akci Koudelky a zakončujícího Hirsche.

„Ve druhém poločase jsme ale hráli proti větru. Soupeř nás přitlačil a měl určitě víc ze hry," přiznal Jura. „Až do konce to bylo napínavé," doplnil.

Domácí totiž znovu zásluhou Zajíce třináct minut před koncem snížili na 2:3. Prostějov ale třetí gól už soupeři nepovolil a vítězství udržel.

„Dál nás pronásledují zranění. Přišli jsme i o Bureše s Langrem. Museli jsme si pomoct i dvěma hráči z farmy v Boskovicích. Mužstvo se ale obdivuhodně semklo a všichni zápas odmakali. Jsem opravdu velmi spokojený," uzavřel Jura.

Prostějov díky vítězství poskočil na třetí místo právě před Slovácko. Na druhý Zábřeh ztrácí tři body.

1. FC Slovácko B – 1. SK Prostějov 2:3 (1:2)

Branky: 9. a 77. Zajíc – 16. Zelenka, 43. Koudelka, 59. Hirsch. Rozhodčí: Dresler – Mikeska, Cieslar. ŽK: Hlúpik, Jeleček – Sečkář.

Prostějov: Kofroň – Krejčíř (90. Müller), Sus, Zatloukal, Rus – Hirsch, Fládr, Pančochář, Koudelka (78. Sečkář) – Zelenka – Kroupa. Trenér: František Jura.