„Museli jsme s tím počítat, všichni jsme věděli, že to tak bude. Ale teď jsme to konečně viděli na vlastní oči. V hledišti bylo 500 diváků, kteří hnali domácí dopředu a ti odehráli jeden z nejlepších výkonu v sezoně,“ hodnotil remízové klání trenér Prostějova František Jura.

U hranic se Slovenskem postrádal zraněné Hunala s Machálkem, které zastoupili Kocourek s Poláčkem. Domácí Elseremo nastoupilo aktivně, ale do vedení šli v 17. minutě hosté. Centr Lukáše Zelenky z levé strany doletěl až k Michalu Pospíšilovi a ten se trefil i ve svém druhém zápase v dresu 1. FK.

Prostějov byl v prvním poločase rozhodně nebezpečnější. „Vypracovali jsme si několik dalších šancí. Jednu tutovku ale neproměnil Martin Hirsch, další po jeho úniku Petr Poláček,“ líčil Jura.

„Brumov hrozil hlavně ze standardních situací, největší problém nám dělaly jejich auty. Měli hráče, který házel neuvěřitelně dlouhé míče až před branku. V prvním poločase jsme je ale do žádné vyložené šance nepustili,“ pokračoval trenér hostujícího celku.

Hanákům se vůbec nevydařil vstup do druhé půle. „Nastoupili na nás velmi agresivně a začali nás přehrávat. Vypadli jsme, dostali se pod tlak a z toho pramenila i vyrovnávací branka,“ posunul se Jura do 67. minuty. Po jednom z dlouhých autů Tomáše Deklevy se prosadil domácí střelec Beňo.

Brumovským vzhledem k jejich vyčerpávajícímu výkon docházely síly a Prostějov měl několik šancí zvrátit duel ve svůj prospěch. V 81. minutě spálil tisícprocentní gólovku Hirsch. Na zadní tyč k němu doputovala nahrávka Zelenky, prostějovský záložník měl před sebou celou branku a pouze gólmana domácích, jenže přestřelil. V úplném závěru ještě mohl utkání delikátně zakončit Lukáš Zelenka, ale jeho přímák z dvaceti metrů o centimetry minul brumovskou branku.

Jurův výběr tak po vítězné dohrávce s Havířovem začal oficiální divizní jaro nerozhodně 1:1. Výhra by ho přitom posunula na třetí příčku před Šumperk, který prohrál v Dolním Benešově 1:0. Lídr tabulky z Orlové si pak připsal teprve druhou bodovou ztrátu v sezoně, když podlehl Mohelnici 2:1. „Utkání nám ukázalo, že budeme muset všechny zápasy hrát na 120 procent, protože soupeři budou hrát minimálně na sto,“ doplnil František Jura.

V příštím kole nastoupí jeho svěřenci proti Dolnímu Benešovu. Utkání začíná v sobotu v 15.30 na hřišti Za Místním nádražím.

FC Elseremo Brumov – 1. FK Prostějov 1:1 (0:1)

Branky: 67. Beňo – 17. Pospíšil. Rozhodčí: Hanák – Mikula, Pochylý. ŽK: Beňo, Dorňák, Juřica – Kocourek, Hloch. Diváků: 450.

Brumov: Letko – Dekleva, Dorňák, Macků, Sucháček – Habanec (46. Juřica), Strnad, Straka, Naňák (74. Řehák) – Beňo (79. Fojtík), Školník. Trenér: Miroslav Mičega.

Prostějov: Bureš – Hloch, Zbožínek, Kocourek, Dostál – Hirsch, Zelenka, Svozil (73. Fládr), Poláček (62. Klimek) – Pospíšil, Zatloukal. Trenér: František Jura.