„My jsme na cestě, kdy zjišťujeme, jestli má tento tým na to být úspěšný. V této sezoně se nám to asi nepovede, ale máme krásný studijní materiál k té příští,“ okomentoval postavení Opavy v tabulce její kouč Roman Skuhravý.

Pouhých třináct minut stačilo Opavě k otevření skóre. Po rohovém kopu si na míč vyskočil Puškáč a hlavou překonal Halousku. Domácí se zmohli jen na žlutou kartu v podání Aleše Ruse.

„Měli jsme skvělý vstup do zápasu, ale bohužel jsme dovolili domácím vyrovnat,“ zlobil se trenér Skuhravý.

V pětadvacáté minutě se i přes déšť a sníh osmělila domácí dvojice Píchal – Skwarczek. Píchalovu střelu gólman vyrazil, ale na Skwarczekovu dorážku byl už krátký. Obě mužstva předvedla ještě několik slibných šancí, ale další gól do konce poločasu nepadl.

„Já jsem konečně viděl to, že jsme aktivní. Bylo to z naší strany dobré utkání. Mladík Píchal s Hladíkem odvedli vepředu obrovskou práci. Vytvářeli si šance,“ chválil své svěřence Aleksijević.

ZÁVĚR PATŘIL HOSTŮM

Po změně stran se hra zpomalila. Stále nebezpečným hráčem byl ale domácí Píchal. Atmosféru na téměř prázdném stadionu pak vylepšila hrstka opavských fanoušků, která dorazila kvůli sněhu právě včas, aby viděla Ruse, jak protlačil centr zprava do brány.

Po pěti minutách ale ukázkovou hlavou srovnal Žídek.

„U toho jejich druhého gólu jsme bohužel byli bez Schustera, kterého ošetřoval doktor. A v rámci standardek je to pro nás klíčový hráč,“ povzdychl si Aleksijević.

V pětasedmdesáté minutě pak sudí po Kuzmanovičově pádu pískl penaltu,a tu Schaffartzik proměnil. O chvíli později pak sebral domácím poslední šance Puškáč, když po rychlém protiútoku přidal čtvrtý gól hostů.

„Myslím si, že rozhodlo to, že jsme měli na lavičce větší sílu a tím jsme si pomohli,“ uzavřel své hodnocení kouč Opavy. 

„Moji kluci si nezasloužili prohrát," dodal domácí lodivod.

1. SK Prostějov – SFC Opava 2:4 (1:1)

Branky: 25. Skwarczek, 63. Rus – 13. a 87. Puškáč, 71. Žídek, 75. Schaffartzikz pen. Rozhodčí: Klíma – Poživil, Batrík. ŽK: Rus, Alaverdashvili, Skwarczek – Mozol. Diváků: 300

Prostějov: Halouska – Hirsch, Malý, Schuster, Rus – Alaverdashvili (79. Čtvrtníček), Pančochář (86. Machynek), Skwarczek, Fládr, Hladík – Píchal. Trenér: Petar Aleksijević.

Opava: Fendrich – Helebrand (67. Smola), Simerský, Žídek, Čelustka – Schaffartzik – Jursa, Mozol (64. Kuzmanovič), Zapalač (79. Hrabina) – Jurečka, Puškáč. Trenér: Roman Skuhravý.