„Na první zápas přípravy to mělo velmi dobrou úroveň," pochvaloval si trenéra Prostějova František Jura.

Jeho tým měl v prvním poločase více ze hry, častěji držel míč na kopačkách, přesto se jako první radovali domácí, když ve 20. minutě otevřel skóre klání Jeřábek. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, o necelých deset minut později využil Michal Pospíšil zaváhání uničovské defenzivy a přes vyběhnuvšího Uvízla srovnal.

„Hráli jsme s kvalitním soupeřem, který se zejména v prvním poločase prezentoval velmi dobrou hrou," ocenil i domácí trenér Machálek. Ve druhé půlce se začala hra vyrovnávat a na obou stranách byla k vidění celá plejáda šancí. Ujaly se ale jen dvě. V 62. minutě poslal Prostějov do vedení druhou brankou Pospíšil, zanedlouho na konečných 2:2 srovnával Dominik Richter, kterého Uničov zkouší poté, co se nevešel do kádru 1. HFK Olomouc.

„Výsledek není podstatný, spíš jsem měl radost z toho, že hra měla tempo a náboj," uvedl František Jura.

Prostějovský tým si navíc vyzkoušel hru proti dlouholetému účastníkovi MSFL, soutěže, do které v poslední sezoně postoupil.

„Uničov je velmi kvalitní tým, v MSFL se pravidelně pohybuje v horní polovině, i proto to splnilo svůj účel," podotkl Jura.

Jeho protějšek Miloslav Machálek zná Prostějov velmi dobře, jeho syn byl v minulém ročníku nejlepším střelcem druhého týmu divize E. Přesto sílu svého budoucího soupeře nechtěl příliš hodnotit.

„Teprve začali přípravu, navíc neměl k dispozici všechny hráče. Připraveni nebyli Kazár, Papoušek ani Hunal. Absence takových tří hráčů je určitě znát, stejně jako v našem případě, protože nám taky chyběli čtyři hráči," doplnil Machálek.

SK Uničov – 1. SK Prostějov 2:2 (1:1)

Branky: 20. Jeřábek, 71. Richter – 28. a 62. Pospíšil.

Uničov: Uvízl (46. Dragon) – Heinz (46. Richter), Hrubý, Horák (46. Řehák), Koutek – Nuc, Toman (60. Kuba), Furik, Švajda (60. Obíral) – Krč, Jeřábek. Trenér: Miloslav Machálek.

Prostějov: Kofroň – Krejčíř, Zbožínek, Hloch, Dostál – Hirsch, Zelenka, Mazouch, Fládr – Pospíšil, Machálek. Střídali: Kocourek, Svozil, Zatloukal. Trenér: František Jura.