Prostějov sice měl v zápase první vyloženou šanci, zbytek utkání ale patřil Sigmě, která nakonec vyhrála 5:0.

I přes porážku bral trenér Prostějova Oldřich Machala zápas s prvoligovým soupeřem jako velký přínos.

„Hráli jsme proti hodně kvalitnímu soupeři. Je to pro nás velká zkušenost a jsem rád, že jsme takový zápas odehráli. Aspoň víme, kde máme nedostatky. Ten rozdíl byl velký,“ všiml si Machala.

O výsledku rozhodla již první půle. Nejprve nevyužil velkou šanci Píchal a chvíli později vstřelil první branku zápas na druhé straně Moulis. Tím spustil kanonádu Sigmu, která ještě do konce půle nastřílela další tři branky.

Martin Hirsch
Prostějov na startu přípravy nasázel sedm branek

„Měli jsme první gólovku, kterou kdyby Píchal proměnil, tak bychom vedli 1:0. Měli jsme také brejky, které jsme měli lépe dohrát,“ litoval Machala, který zároveň přiznal, že Olomouc byla nad síly Prostějova.

„Rozdíl byl ve všem. V kombinaci, v pohybu, v zakončení i důrazu,“ podotkl Machala.

Ten zatím v přípravě postrádá trojici hráčů. Kvůli zranění do prvních dvou duelů nezasáhli Pančochář, kroupa a Schuster.

„Pančochář by příští týden mohl začít. Podobně Karel Kroupa. Horší je to s Alešem Schusterem, který bude mimo dva týdny, což je problém,“ trápí prostějovského kouče.

Další dva duely odehraje jeho mužstvo příští týden v rámci Tipsport cupu, kde se utká s Popradem a Frýdkem-Místkem.

prezident Miloš Zeman
Prostějovsko jasně ovládl Zeman

SK Sigma Olomouc – 1. SK Prostějov 5:0 (4:0)

Branky: 21. a 43. Moulis, 35. a 40. Řezníček, 85. Yunis.

Olomouc: Gröger - Surzyn, Polom (46. Kotouč), Jemelka, Vepřek (60. Zifčák) - Moulis, Texl, Kalvach, Falta – Řezníček (70. Yunis), Manzia (60. Zlatohlávek). Trenér: Václav Jílek.
Prostějov: Jícha – Machynek, Sus, Rus, Sečkář – Šteigl, Langer, Fládr, Píchal – Hapal, Koudelka. Střídali: Kvapil – Popelka, Zapletal, Petržela, Hirsch, Jašíček, Smékal. Trenér: Oldřich Machala.