„Jedeme do Třince uhrát co nejlepší výsledek. Může to být velmi dobrý zápas. Po naší domácí výhře jsme na tom dobře a na soupeřově hřišti nemáme, co ztratit. Chceme ukázat, že máme na to bojovat se špičkou ligy," řekl před zápasem kouč Prostějova František Jura.

Hanáci se naposledy střetli s posledním mužstvem soutěže Rosicemi a vybojovali důležitou výhru 3:1. Nyní je čeká souboj s prvním klubem.

„Neděláme rozdíly v přípravě na jednotlivé zápasy. Věděli jsme, že Rosice jsou slabším týmem, ale taky jsme potřebovali vyhrát, takže jsme hráli naplno. Osobně si myslím, že jsou v soutěži lepší mužstva než Třinec," vysvětloval přípravu kouč Jura.

Kádr 1. SK Prostějov celé jaro bojuje se zraněními a ani dnešní zápas nebude výjimkou.

„Během jara jsme byli v kompletním složení jen jeden nebo dva zápasy. I nyní máme nějaké problémy, ale nerad bych je specifikoval. Uvidíme až před utkáním," zůstal prostějovský trenér tajemným.

Naopak prozradil, co očekává od lídra soutěže: „Hrají doma a musí vyhrát. Určitě se nepustí hned zkraje do úplné ofenzívy. Na druhou stranu si nemohou dovolit ani remízu, potřebují tři body.Bude to utkání podobné tomu z Frýdku, rozhodovat bude první branka zápasu."

Na podzim se podařilo Třinci vyloupit prostějovský chrám. Po zápase v němž byli Jurovy svěřenci lepším týmem rozhodly brejky, a tak host zvítězili 3:0. Fotbalisté 1: SK by se nyní rádi pomstili: „Určitě jim to chceme vrátit. Doma jsme byli lepším týmem. Podle mne Třinec nevyhrál zaslouženě a uděláme maximum pro odplatu. Navíc mne motivuje , že si myslí, jak lehké bude střetnutí s námi," prozradil Jura své pohnutky před duelem v Třinci.

Zápas začne již v sobotu v 10.15 na třineckém stadionu R. Labaje.