Svěřenci trenéra Františka Jury odehráli minulé kolo na hřiště rezervy Zlína a prohráli tam 4:3. Za neúspěch mohl především slabý první poločas.

„Prvních dvacet pět minut zápasu jsme prospali a stálo nás to vítězství. Na tréninku jsme si to vyříkali a věřím, že se to už nebude opakovat. Každý sem tam chybuje," řekl prostějovský kouč František Jura.

Jeho tým trpí především střeleckou nemohoucností. V posledních dvou domácích zápasech dokázali po nespočtu gólových šancí vstřelit pouze jeden jediný gól, a to z penalty. Ve Zlíně sice padly tři branky, ale bylo již příliš pozdě. „Pozitivum na zlínském zápase jsou naše branky. Myslím si, že jsme mohli ten zápas i otočit. Důležité je, že víme, jak góly dávat a že to umíme," našel Jura pozitiva na nedělní prohře.

Na sestavě pro zápas se Sigmou toho s největší pravděpodobností nebude moc měnit.

„Uvidíme, v jakém stavu budeme před zápasem, protože nám stále chybí čtyři hráči Hunal, Kazár, Mazouch a nově i Dostál. Prvně dva jmenovaní by mohli teoreticky zasáhnout v sobotu do zápasu, ale říkám, uvidíme až po trénincích. Pokud by se neuzdravili, tak necháme sestavu ze Zlína," vysvětloval Jura a dodával: „S Mazouchem nemůžeme určitě počítat a navíc se nám zranil Dostál. Hrál zápas za béčko a udělal si výron. Takže i kdybych změny chtěl dělat, tak nemůžu, protože náš kádr není tak široký."

Rezerva Sigmy Olomouc je průběžně čtvrtým celkem MSFL a má jen o osm bodů méně než 1. SK. V posledních třech zápasech nastřílela dvanáct branek a žádnou nedostala. Mladý tým se bude chtít ukázat i v Prostějově.

„My si musíme zvyknout, že se proti nám chce každý ukázat, což byl příklad i Zlína. V sestavě měl pět hráčů A-mužstva. Čekám, že i Olomouc se bude chtít předvést. Je to velmi dobrý tým a navíc se mu nyní daří. Jsou to mladí kluci, kteří jsou hodně běhaví. Mají velkou kvalitu na balonu. Bude to složitý zápas a pro nás takticky velmi těžký, především pro jejich běhavost. Sigma jede na vítězné vlně a my se ji musíme pokusit zastavit," plánuje František Jura.

Prostějovský trenér nebere zápas s Olomoucí za něco mimořádného: „Osobně to neberu jako nějaké velké derby. Je to rezerva Sigmy a ne hlavní tým. Takže k utkání nepřistupujeme jako k něčemu mimořádnému. Bereme to, jako kdybychom hráli s kýmkoliv jiným."

Zápas 1. SK Prostějov versus Sigma Olomouc B začne v sobotu od 16.30.