Především v prvním poločase Uničovští předvedli výkon, který snesl nejpřísnější měřítka. Hned v první minutě se prosadil Jeřábek, po něm ukázkově zalepil dlouhý pas na špičce Richter a přehodil brankáře, a ve 41. minutě přidal po prudkém centru Hrubého hlavou třetí gól Tögel.

„První poločas jsme zvládli excelentně. Soupeři jsme nic nedovolili, dali tři branky a měli další tři velké šance, takže spokojenost," chválil uničovský kouč Zdeněk Strouhal.

Naopak František Jura, trenér Prostějova, jen těžko hledal pro svůj tým omluvu. „Řekli jsme si nějaké věci, jak budeme hrát. Věděli jsme, že nemá cenu hrát vysoké míče na ty jejich stopery. Ale absolutně jsme si to nevzali k srdci. Byli jsme bez pohybu, neměli jsme odražené míče, zkrátka jsme byli na ručník. Klidně jsme mohli dostat pět gólů," konstatoval.

Po přestávce to ale byla zcela jiná opera. Prostějovské exligové hvězdy Hunal, Zelenka a Pospíšil odešly do šatny, hostující mužstvo se rozhýbalo, naopak domácí po vystřídání zvadli.

Brankář Uvízl zbytečně fauloval v rohu pokutového území a Prostějov díky Mazouchovi z penalty snížil. Po rozehraném rohovém kopu a střele Pančocháře z hranice vápna to bylo už 3:2 a hosté měli i další šance, kterými zápas mohli zvrátit.

„Tak jak jsme v první půli mohli dostat pět branek, tak ve druhé jsme je mohli dát. Mohlo to skončit remízou, ale za ten první poločas jsme si to nezasloužili," konstatoval Jura, který si také všiml, že odchod nejzkušenějších hráčů mužstvu paradoxně prospěl. „U zkušených hráčů řešíme to, že příprava je dlouhá a už toho mají dost. Mladí zátěž snášejí přece jen lépe. To je jeden pohled. A druhý je motivace. Je logické, že když toho mají tolik za sebou, tak jim na takový zápas trochu chybí. Na druhou stranu, když už hrajeme, tak se rozhodně chceme prezentovat úplně jiným výkonem než v prvním poločase. Kluci, co nastoupili po přestávce, si hlasitě řekli o to, aby dostávali více šancí. I takoví hráči, jaké máme, mohou jít na lavičku," dodal.

Uničovský trenér Zdeněk Strouhal ve druhém poločase postrádal především lepší taktickou soudržnost svého týmu. „Jsme v přípravě a dáváme šanci všem hráčům, kteří jsou v kádru. Nemělo to hlavně taktickou úroveň. Hřiště bylo roztažené a Prostějov je dopředu opravdu výborný," řekl.

„Navíc jsme soupeři nepochopitelnou blbostí gólmana Uvízla nabídli penaltu, kterou jsme dostali Prostějov zase do hry," láteřil.

Velké závěry ale ze zápasu nedělal. Sestava z první půle prý nemusí být definitivně tou, která za tři týdny vyběhne k prvnímu mistrovskému utkání. „Nuc byl v týdnu nemocný, Juřátek je po zranění, takže ještě nic není uzavřeno. Ale pomalu se nám to už krystalizuje a dostává to ten správný směr," uvedl Strouhal.

SK Uničov – 1. SK Prostějov 3:2 (3:0)

Branky: 1. Jeřábek, 21. Richter, 40. Tögel – 50. z pen. Mazouch, 61. Pančochář.

Uničov 1. pol.: Dragon – Heinz, Vejvoda, Horka, Koutek – Hrubý, Žmolík, Tögel, Krč – Richter, Jeřábek. 2. pol.: Uvízl – Ulma, Vejvoda, Horka, Juřátek – Kuba, Toman, Žmolík, Tögel (61. Jeřábek) – Nuc (52. Krč) – Richter. Trenér: Zdeněk Strouhal.

Prostějov: Bureš (46. Kofroň) – Hloch, Hunal (50. Dostál), Zbožínek, Krejčíř – Hirsch (50. Kazár), Zelenka (46. Svozil), Mazouch, Pančochář – Pospíšil (46. Zatloukal), Machálek. Trenér: František Jura.