SFC Opava v minulém ročníku MOL Cupu dokráčel až do olomouckého finále, ve kterém podlehl Zlínu a jen těsně mu tak unikla účast v Evropské lize.

V rámci druhé ligy navíc v uplynulé sezoně Opava skončila těsně třetí a letos je největším favoritem na postup do nejvyšší soutěže.

Velké síly opavského týmu jsou si v Prostějově dobře vědomi. Hlavní předností Slezanů je ofenziva. V posledních dvou zápasech vstřelil tým Romana Skuhravého 11 gólů.

„Bude to těžký soupeř. Opava hraje výborně, je to pro mě jasný kandidát na postup do první ligy, takže to bude zajímavé,“ přikyvuje kouč Hanáků Oldřich Machala.

I proto v Prostějově cítí, že v zápase proti favoritovi nemají co ztratit.

„Máme šest bodů, takže do toho jdeme s čistou hlavou a můžeme se o to s nimi porvat. Někteří hráči si musí odpočinout, takže dostanou šanci i ti, kteří v posledním zápase nenastoupili,“ uvedl šéf prostějovské lavičky.

Opava je známa také výbornými fanoušky, kteří jezdí ve velkém počtu i na venkovní zápasy. Proto bylo utkání vyhodnoceno jako rizikové a návštěvníky čekají při vstupu důkladnější prohlídky. Zápas začíná v 17 hodin a vstupné bylo stanoveno na 60 korun.

Fotbalisté 1. SK Prostějov. Ilustrační foto
Skvělý obrat. Prostějov zahájil sezonu výhrou v Rýmařově