Stane se tak ve středu 18. dubna se na hřiště s umělým povrchem 1. SK.

Podruhé se tak uskuteční sportovní akce, která kromě samotného turnaje nabídne například přednášky pro trenéry a rodiče nebo výstavu z historie fotbalu.

Domácí výběry okresních fotbalových svazů Jeseník, Šumperk, Olomouc, Prostějov a Přerov přivítají výběry okresů Moravskoslezského kraje z Bruntálu, Frýdku-Místku, Nového Jičína a města Ostravy. Zlínský kraj bude reprezentovat tým výběr okresu Kroměříž. Celkem se v zápasech utká na 150 mladých fotbalistů. 

Dlouhodobý projekt putovního turnaje fotbalových přípravek kategorie U12 Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje má kromě sportovního rozměru přidanou hodnotu v přednáškách a prezentacích, v jejichž rámci odborníci poradí rodičům, trenérům i samotným sportovcům např. v oblastech tělesné fyzické zátěže, psychiky, regenerace či sportovního oblečení. Součástí projektu je výstava k historii českého fotbalu od roku 1976.

„Rozhodli jsme se doprovodným programem ozvláštnit tradiční sportovní klání a nabídnout užitečné informace trenérům a rodičům mladých sportovců“, vysvětluje netradiční formát turnaje Roman Štěpánek ze spolupořádající agentury RPSC ideas.

Pro přítomný doprovod mladých fotbalistů jsou tak připraveny například přednášky jako „Myšlení mladého sportovce“ nebo „Nové trendy ve sportovním oblečení“.

Pořadatelem akce, která se uskuteční pod záštitou náměstka hejtmana Olomouckého kraje Františka Jury a s podporou Moravskoslezského a Olomouckého kraje, je Nadační fond na podporu fotbalové mládeže Olomouckého kraje.

Spolupořadateli akce jsou Krajský fotbalový svaz Olomouckého kraje a agentura RPSC ideas. Partnery pak Deník, Český rozhlas Olomouc a Lion Sport, jeden z největších distributorů značkového oblečení v České republice. (ex)