Poslední utkání s Uherským Brodem přitom měl Prostějov dobře rozehrané a ještě tři minuty před koncem vedl. „Mrzí to, protože kdybychom vyhráli, odskočili bychom soupeřům a nemuseli se na nikoho dívat. Teď zase o tom musíme přemýšlet. Vím, že to bude ještě hodně těžké,“ zlobil se trenér Machala.

Možnost k nápravě přichází hned čtyři dny po zpackaném závěru proti Brodu. S Uničovem ale Prostějov čeká podobně těžký duel.

"Z toho zápasu se musíme zvednout. Jsem o tom přesvědčen. Nejsme tým, kterému to ublíží, spíš nás to víc nabudí. Zápas s Uničovem musíme zvládnout a zvládneme ho,“ burcuje před utkání pro klubový web brankář Filip Jícha.

Prostějov se ale opět musí připravit na houževnatého soupeře a zřejmě další složité dobývání obrany.

„Ty zápasy doma jsou všechny stejné. Soupeři hrají z bloku a my do nich bušíme. Když jsme vyhráli v Hulíně, hráli jsme tam na brejky my. Hrát doma je pro nás těžší,“ uvědomuje si záložník Zdeněk Fládr, jediný střelec Prostějov proti Brodu.

Ten v Prostějově vycházel ze zajištěné obrany a navíc dokázal hrozit po dlouhých nákopech. Něco podobného trenér Oldřich Machala očekává i proti Uničovu.

„Přijede těžký soupeř, který bude znovu čekat na naše chyby. Pokud nebudeme produktivní, budeme mít problém. Uničov má kvalitu, přes zimu je navíc posílil Hladík,“ uvědomuje si trenér Machala.

Uničovský kouč Zdeněk Zbořil věří, že výsledkově by jeho tým mohl Uherský Brod napodobit, byť inspiraci u posledního soupeře Prostějov nehledá. „Brod tam v prvním poločase přežil smrt, my určitě nechceme být tak pasivní. Nechceme nic měnit na našem stylu, který celou zimu budujeme,“ prozradil před derby Zbořil.

Jeho tým si musí dát pozor především na útočnou sílu Hanáků, kterou reprezentuje dvanáctigólový dlouhán Karel Kroupa.

„Mají obrovskou sílu ve vápně, kde se fotbal rozhoduje. Jsou silní při standardkách a při centrech. Musíme eliminovat jejich nadstavbu. Ale když odehrajeme naše optimum, nemusíme být bez šancí, i když tím, že teď nevyhráli, bude jejich vůle po vítězství větší,“ předpokládá uničovský trenér.

Derby začíná na prostějovském stadionu v 16.30.

Fotbalisté Prostějov (v modrém) proti Uherskému Brodu
Zaváhání Prostějova. O výhru nad Brodem přišel tři minuty před koncem
Hráči Hané Prostějov udrželi jarní neporazitelnost i v Tovačově.
Haná dobyla Tovačov, díky penaltám