Uničov pojede na půdu juniorky Brna s klidem, vložený zápas třicátého kola s juniorkou Slovácka zvládl, když vyhrál 2:0. Dokáže ale poprvé na jaře dovézt body zvenku? „Rádi bychom, protože zatím se nám nic dovézt nepodařilo, i když ve dvou posledních utkáních venku s Jihlavou a Znojmem jsme sahali po bodech,“ vyznal se trenér Uničova Zdeněk Strouhal a pokračoval: „Věřím, že jsme se konečně zbavili smůly a že navážeme na výkon se Slováckem. Vždy je to o gólech, o tom, jestli dokážete využít šance. Nám se to proti Slovácku podařilo, a tak už se snad naši střelci uklidní,“ doufá trenér Strouhal. Na soupisku nebude moci napsat Fialu, který má zlomený palec na noze, nejistý je start Šalamouna.

Lipová ve čtvrtek poprvé vyhrála, když porazila 2:1 Mutěnice, souboj s předposledním Dolním Benešovem však trvá, protože Severomoravané dokázali porazit juniorku Jihlavy. A právě tyto dva celky, jež v tabulce dělí jediný bod, se v neděli spolu utkají. Pro oba to bude zápas jara. „S Mutěnicemi jsme se přesvědčili, že dokážeme podat kvalitní výkon. Především ve druhém poločase jsme konečně hráli podle našich představ,“ všiml si trenér SK Lipová Oldřich Machala.

Oba týmy dělí jeden bod. „Věřím, že to utkání zvládneme,“ dodal trenér Machala, který se až do konce soutěže musí obejít bez útočníka Richtera.

Juniorka Sigmy hraje podruhé za sebou doma, ale ne na stejném stadionu. Utkání béčka proti Kroměříži se totiž hraje v Řepčíně. A trenér Jiří Balcárek by rád viděl u týmu pořádný výkon.

„Musíme se na zápas dobře připravit, nesmí to být bez pohybu a nasazení jako se Zábřehem,“ řekl Balcárek. Áčko hraje svůj mistrovský zápas až v pondělí, takže na větší počet posil juniorka spoléhat nemůže.