Jedinou branku vstřelil deset minut před koncem Nečas.

„Byla to stadardka, dlouhý míč od Dočkala sklepnul pod sebe Lehký prvním dotekem na Nečase a ten trefil krásně do šibenice," popsal branku trenér Kralic Ivo Gottwald.

„Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Domácí sice hráli kombinačně solidně, ale zlobili jenom po vápno. Šanci měli v podstatě jen jednu po standardní situaci, ale po závaru branku překopli," řekl Gottwald.

To Kraličtí měli příležitostí ke skórování víc než dost.

„Už v první půli šel sám na branku Kamenov, po něm i Lehký. Ani jeden z nich ale neproměnil," popisoval Gottwald.

Zdroj: Olomoucký KFS

Lehký měl ještě jednu možnost po přestávce, ale ani on neuspěl. Stejně jako napoprvé Nečas.

Branky se ale hosté nakonec přece jen dočkali.

„Určitě jsme mohli rozhodnout zápas daleko dřív. Už jsem se pomalu smiřoval s tím, že 0:0 z venku zase není tak špatný výsledek. Pochopitelně jsem ale rád, že jsme nakonec gól dali," řekl Gottwald.

Velkou radost mu ale udělalo i druhé čisté konto.

„V minulých sezonách jsme dostávali spoustu gólů. V zimě jsme překopali celý náš systém a zaměřili jsme se na to. Proto mám z těch dvou nul skoro větší radost, než z toho, že jsme vyhráli," usmíval se trenér Kralic.

To Dolany pod novým koučem Danem Matuškou podruhé prohrály a pomalu začínají tabulkou klesat. Momentálně jsou na dvanácté pozici. Jejich nedělní přemožitel z Kralic je sedmý.

FC Dolany – FC Kralice na Hané 0:1 (0:0)

Branka: 80. Nečas. Rozhodčí: Podhajský – Zelík, Bartůněk.

Kralice: Števula – Dočkal, Répal, Martinka – Dostál, Valtr, Hlačík, Nečas, Neoral – Kamenov (60. Novotný, 75. Němec), Lehký. Trenér: Ivo Gottwald.