Již první minuty dostaly Kralice do vedení. Domácí útočník byl podle rozhodčího nedovoleně zastaven a tak přišla penalta. Tu suverénně proměnil Cibulka. Hosty rychlý vývoj zápasu dokonale zaskočil a ze šoku se nemohli dostat dalších dvacet minut.

Kraličtí využili své převahy a ostřelovali Běhalíkovu bránu. Ten jedné tutovce zabránil, ale další mu už prošla za zády. Cibulka se radoval z druhého gólu. Hněvotín se po druhé inkasované brance vzpamatoval a vrátil se do hry. Jeho postupný tlak vyvrcholil ve čtyřicáté čtvrté minutě, když se po rohu prosadil Schinneck.

„Zápas ještě nezačal a už jsme prohrávali. Druhý hvizd rozhodčího znamenal penaltu. Domácí hráč skočil za balonem a sudí v tom viděl náš faul. Nikdo moc nechápal odpískanou penaltu. Potom jsme se nemohli dostat do hry. Byli jsme v šoku a dovolili jsme domácím, aby nás dvacet minut přehrávali. Z toho přišla taky druhá kralická trefa. V závěru poločasu jsme se zvedli a Kralice k ničemu nepouštěli. Naši snahu pak korunoval Schinneck brankou na 2:1," popisoval první poločas kouč Hněvotína Petr Uvízl.

„Pro nás byl lepší první poločas. Dali jsme dvě branky a měli několik dalších gólovek. Bohužel jsme jej ukončili naši taktickou chybou, kterou Hněvotín potrestal," povzdychl si domácí trenér Petr Gottwald.

Druhá půle byla již v režii hostů. Ti se po většinu času pohybovali v útočném pásmu, ale vyložené šance si vytvořit nedokázali. Kraličtí poctivě bránili a míče odkopávali dál od své brány. Na stavu 2:1 se už nic nezměnilo.

„Zápas rozhodlo prvních dvacet minut. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější. Soupeře jsme tlačili, ale nevytvořili jsme si žádnou gólovou šanci. Utkání rozhodlo sporné rozhodnutí sudího," posteskl si Uvízl.

„Druhý poločas vyzněl ve prospěch soupeře, ale nedokázal si vytvořit žádnou příležitost. Zápas hodně ovlivnil první gól, paradoxně to bylo přesně naopak než před týdnem v Kozlovicích. Tam jsme my inkasovali takhle brzo. Penalta byla rozhodně zasloužená. Jen mě mrzí, že jsme soupeře nastartovali a vrátili jej do hry," prozradil po zápase Gottwald.

FC Kralice na Hané – FC Hněvotín 2:1 (2:1)

Branky: 2.(pen) a 20. Cibulka – 44. Schinneck. Rozhodčí: Hampl – Straka, Krobot. ŽK: Vybíhal.

Kralice: Müller – Valtr, Martinka, Petržela O., Vitásek – Dostál, Nečas, Petrásek (65. Vybíhal), Cibulka – Lehký (85. Lehký), Petržela Z. (70. Vybíhal). Trenér: Petr Gottwald.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Šulc, Švajda (15. Křižan), Novák – Schinneck, Láner, Skoumal, Veselovský (55. Novotný) – Duda, Pospíšil. Trenér: Petr Uvízl